Schiffer András: Talán azt is megtudjuk, hogy zsidóból vagy melegből van több a Fideszben 12

Schiffer András: Talán azt is megtudjuk, hogy zsidóból vagy melegből van több a Fideszben 2022. január 9. 21:59 Az LMP volt elnöke Facebook-bejegyzésében véleményezte Márki-Zay Péter szokásos vasárnap esti videóbejelentkezését. Facebook posztja alapján talán már Schiffer Andrásról is bátran kijelenthető: ő is csatlakozott ahhoz a dinamikusan növekedő népes táborhoz, amelynek már egyre nehezebben megy komolyan venni az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét.

„Mint egy jó sorozat: mindig a legjobb résznél lesz vége. Izgatottan várom a jövő vasárnapot, mert akkor talán azt is megtudjuk, hogy zsidóból vagy melegből van több a Fideszben” – olvasható a volt pártelnök bejegyzésében.

Borítókép: Földházi Árpád

Forrás

ElőzőKövetkező

A Biden-adminisztráció eszement engedékenysége miatt jutott be az USA-ba a texasi túszejtő 3

A Biden-adminisztráció eszement engedékenysége miatt jutott be az USA-ba a texasi túszejtő

Portálunk is beszámolt az iszlamistáról, aki egy al-Kaidával kapcsolatba hozható nő elengedését követelve ejtett túszokat egy texasi zsinagógában. A mainstream média természetesen megpróbálta eltussolni az antiszemitizmus vádját, Joe Biden pedig rendkívül vonakodva nevezte végül az esetet terrorista cselekménynek. Nem véletlenül: mint kiderült ugyanis a férfi éppen az amerikai elnöknek köszönhette, hogy az Egyesült Államokba költözhetett.

Portálunk is beszámolt arról, hogy szombaton az Egyesült Államokban, Texas államban Colleyville városának zsinagógájában a 44 éves brit állampolgárságú, vélhetően radikális iszlamista Malik Faisal Akram négy embert, köztük az épp akkor a szertartást vezető rabbit a zsinagógában túszul ejtette. A terroristát a hatóságok 11 óra múlva lelőtték és kiszabadították a foglyul ejtett túszokat. Joe Biden vonakodva ugyan, de terrorcselekményként kezdte kezeli az esetet. Kezdetben a szövetségi hatóságok kizárták a támadás antiszemita indíttatását. Valamiért úgy tűnt mintha próbálnák elsikálni az ügyet, de időközben a terroristáról kiderült, hogy kiterjedt bűnügyi múlttal rendelkezik és a brit hírszerző szervek megfigyelése alatt is állt.

Az Origo szerint az ügyben különös és figyelemfelkeltő az, hogy állítólag Akram rendelkezett hivatalos B-2 látogatói vízummal amelyre brit állampolgárként jogosult volt a Vízummentességi Program (VWP) keretén belül szigorú előírások és a megfelelő protokoll betartása mellett. Azonban mivel kiterjedt bűnlajstrommal rendelkezett, és a hírszerző szolgálatok megfigyelése alatt állt a túszejtő, így aligha elképzelhető az, hogy belső segítség nélkül bejuthatott volna az országba az Egyesült Államok egyik legforgalmasabb légikikötőjén keresztül. A baloldali kormányzat befolyása alá tartozó szövetségi szervek példátlan módon próbálják az ügy jelentőségét kicsinyíteni és jól látható módon elhallgatják az esettel kapcsolatos főbb információkat a nemzetbiztonsági kockázatért aggódó republikánus politikusok előtt.

A texasi eset jobb megértéséhez érdemes figyelembe venni azokat döbbenetes információkat amelyek pár hónapja láttak napvilágot Washingtonban. 2021 október végén a Kongresszusban a republikánus szenátorok egy csoportja egy feljegyzést készített, amelyben olyan szövetségi tisztviselőkkel készített interjúkat foglalnak össze, akik felügyelték az amerikai kivonulási és evakuálási folyamatokat a hazai és nemzetközi katonai bázisokon. A döbbenetes dokumentumból kiderül az, hogy a Biden-kormányzat önkényesen központi utasítást adott ki és felrúgta az összes szigorú átvilágítási protokollt, ami érvényben van az országban a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokat követően.

Az amerikai Belbiztonsági, Védelmi, Külügyi és Igazságügyi Minisztérium vezető tisztviselői elmondása szerint 82000 evakuált közül szinte senkit sem világítottak át, így gyakorlatilag bemondásra elfogadták az evakuáltak személyazonosságát Joe Biden és a Belbiztonság Minisztérium (DHS) utasításai révén. A baloldali demokraták azóta olyan kitételt is elfogadtak mely következményeként már soha többé nem kell átvilágításon átesniük az evakuáltaknak. Tehát így gyakorlatilag bemondás alapján bárki az Egyesült Államokba utazhatott. A Pentagon állítása szerint napokkal a Hamid Karzai Nemzetközi reptérnél elkövetett terrortámadás előtt, a szélsőséges tálibok több ezer ISIS-K-hoz (Iszlám Állam afganisztáni szervezete) köthető terrorista rabot engedtek szabadon. A szabadon engedett terroristák pontos számáról nem tudott pontos tájékoztatást adni a Pentagon. A Donald Trump hivatali ideje alatt szolgáló terrorelhárító specialista szerint ez hozzájárulhatott a kabuli reptéren történt terrortámadáshoz.

Forrás: Origo; Fotó: Origo

Forrás

Rendőrállamot erőszakolt a népére az ausztrál miniszterelnök, majd a piac elé vetette őket 7

Ausztráliában annak ellenére tombol a koronajárvány, hogy a liberális demokrata kormány elment a falig és gyakorlatilag egészségügyi rendőrállamot erőszakolt az ausztrálokra. A világ talán legdurvább koronavírus intézkedései csak a nép felzaklatására voltak elegendők Ausztráliában aki Covid-gyorstesztet szeretne, saját magának kell megvásárolnia, bár ez nehézségekbe ütközhet, mivel a patikákban és más üzletekben kifogyóban vannak a készletek.

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök beismerte, hogy nem bírnak el a koronavírus-járvánnyal, állítása szerint fogytán vannak az állam forrásai.

„Több százmilliárd dollárt fektettünk abba, hogy Ausztráliát átsegítsük ezen a válságon” – mutatott rá a miniszerelnök.

Az ausztrál ellenzék kritizálta a kormány járványkezelését, mivel a koronavírusos esetek száma robbanásszerűen megnőtt, miközben az emberek diagnosztizálatlanul maradnak, mert a tesztelés akadozása miatt nem tudnak időben visszajelzést kapni a betegségükről.

„Ez egy olyan közpolitikai kudarc, amilyet még nem láttunk ebben az országban” – értékelte a kormány járványkezelését Anthony Albanese ellenzéki vezető, aki szerint szörnyű következményekkel jár, ha a gyorstesztek nem lesznek szabadon hozzáférhetők.

„Nem kapunk több [gyors] tesztet. Még mindig izolálunk, de mit tegyünk? Álljunk még négy órát sorba, hogy teszteljük magunkat? Próbáljuk megtenni, amit a kormány mondott, de egyszerűen nem megy” – fakadt ki egy elégedetlen melbourn-i lakos a Sydney Morning Heraldnak.

Egészségügyi rendőrállam lett a liberális demokráciából

Bár Ausztrália még mindig liberális demokráciának nevezi magát, a koronavírus nagyobb elterjedésének megelőzése érdekében már-már diktatúrára hajazó szigorú korlátozásokat vezetett be a kormány. Az oltás ellen tüntető tanárokat vertek bilincsbe a rendőrök, alkalmazással követték a fertőzöttek mozgását, a bankszámláik befagyasztásával és az otthonuk lefoglalásával fenyegették a lakosságot, sőt, még azt is megszabták mennyi sört ihatnak a karanténban lévő ausztrálok – számolt be róla korábban a Makronóm.

Legutóbb pedig arról számolt be lapunk, hogy kényszertáborba zárja a Covid-fertőzötteket az ausztrál kormány. Nem is csoda, hogy Babos Tímea úgy döntött, az ausztrál kormány világjárvánnyal kapcsolatos intézkedései miatt nem lép pályára az év első Grand Slam-tornáján. „Egyszerűen nem tudok azonosulni az ausztrál kormány Covid-intézkedéseivel, az esetleges karantén-kötelezettséggel, ahogy a Covid-táborok is elrettentenek. Őszintén mondom, hogy nem mennék nyugodt szívvel Ausztráliába” – fejtette ki döntése hátterét a magyar teniszezőnő.
Majd a piac megoldja, és még csurran-cseppen is Scott Morrison miniszterelnök a rá nehezedő nyomás ellenére sem teszi mindenki számára ingyenessé a COVID-19 gyors antigénteszteket, inkább kereskedőkre bízza az értékesítést.

„A világjárványnak most olyan szakaszába értünk, amikor már nem lehet mindent ingyenessé tenni, mert ha valaki azt mondja, hogy ingyenessé akar tenni valamit, akkor valaki mindig fizetni fog érte, és az mindig te leszel” – jelentette ki Morrison.

A miniszterelnök szerint az államnak el kell engednie a vakcinák forgalmazását és a versenyszférára kell bíznia. Ezt azt jelenti, hogy kiskereskedelmi gyógyszertárak és szupermarketek polcairól vásárolhatnák meg az ausztrálok a gyorstesztet.

Mario Tascone az egyik legnagyobb ausztrál gyógyszertári kiskereskedelmi lánc, a Chemist Warehouse igazgatója azonban azt követelte, hogy a teszteket „a lehető legolcsóbbá” tegyék, és azt javasolta, hogy a termékre kivetett áru- és szolgáltatásadót töröljék el, amely jelenleg tíz százalék. Az igazgató szerint

nem fest jó képet a kormányról, ha adó formájában minden eladott antigén teszt után a bevétel tíz százalékát zsebre vágja.  „Ha 25 millió ember egy héten belül gyors antigéntesztet akar, azt nem lehet megoldani” – mondta gyógyszertárlánc igazgatója a 2GB sydneyi rádióállomásnak.

A kormányra nem lehet számítani a tesztelés kérdésében A ránehezedő nyomásnak engedve az ausztrál miniszterelnök a hátrányos helyzetű csoportoknak – akik „nemzeti kedvezményes kártyával” is rendelkeznek – ingyenessé tette a gyorsteszteket. Ez a kormány becslése szerint 6,6 millió embert jelent – írja az ABC News.

A gyógyszerészek azonban figyelmeztetnek, hogy az ellátási problémák miatt előfordulhat, hogy nem tudnak ingyenes gyors antigén teszteket biztosítani a kártyával rendelkező alacsonyabb jövedelmű ausztrálok számára, mivel a kormány nem vállalja a készletek beszerzését a vállalkozások számára.

Scott Morrison közölte, hogy kormánya nem fog a gyógyszertáraknak gyors antigén-tesztkészleteket osztani a kedvezményes rendszer keretében, és ehelyett a miniszterelnök azt várja el, hogy a patikusok maguk gondoskodjanak a további igények kielégítéséről. – írta meg a Guardian.

A teszteket más országokban, például az Egyesült Királyságban ingyenessé tették a lakosság számára, ahol az emberek ingyenes készleteket rendelhetnek, amelyeket postán kézbesítenek.

Ausztrália kormánya úgy tűnik, nem tud megbirkózni a Covid-járvánnyal, ezért az ausztrálok sorsát a mindenható piacra bízta, miközben saját maga is sorba áll a haszonért, amit a Covid-biznisz hozhat.

Borítókép: MTI/EPA/AAP/Lukas Coch (szerk.)

Forrás

politikon.hu Feliratkozás a legfrissebb hírekről és frissítésekről szóló értesítésekre.
LEGKÖZELEBB
ENGEDÉLYEZEM
Share to...

Ez a weboldal sütiket használ, hogy látogatóinknak a lehető legjobb élményt tudjuk nyújtani. Ha tovább böngészi weboldalunkat, hozzájárul a sütik használatához. A testreszabáshoz kattintson a beállításokra, vagy lépjen tovább az "Elfogadom" gombra kattintva.

WeePie Cookie Allow cookie category settings icon

Sütik beállításai

Az alábbiakban kiválaszthatja, hogy milyen típusú sütiket engedélyez ezen a weboldalon. Kattintson a "Beállítások mentése" gombra a választás alkalmazásához.

OperatívWeboldalunk operatív cookie-kat használ. Ezek a sütik szükségesek ahhoz, hogy weboldalunk működhessen.

AnalitikaiAz analitikai sütik engedélyezése, mely honlapunk elemzését és optimalizálását szolgálja.

Közösségi médiaA közösségi média kiszolgáűlását célzó sütik engedélyezése, hogy harmadik féltől származó tartalmakat, például YouTube és FaceBook tartalmakat jelenítsen meg Önnek.

HirdetésA hirdetések elhelyezésének nyomon követésével kapcsolatos sütik engedélyezése, mely honlapunk elemzését és optimalizálását szolgálja.

EgyébAz összes egyéb, nem analitikai, nem közösségi média- vagy reklámcélú szolgáltatásoktól származó, harmadik féltől származó sütik engedélyezése.

WeePie Cookie Allow close popup modal icon