Rusvai: Az ötödik hullám január végén indulhat, de ez már gyengébb lesz 28

Rusvai: Az ötödik hullám január végén indulhat, de ez már gyengébb lesz

Az ATV Híradójának mondta azt a virológus Rusvai Miklós, hogy

szinte elkerülhetetlen egy újabb járványhullám, ennek elindulását ő január végére prognosztizálja az omikron változat miatt.

Rusvai szerint ez a hullám kevésbé lesz súlyos a vírusmutáns gyengébb kórokozó képessége, az átoltottság szintje és a körülbelül 1,5 millió immunis, vagyis a fertőzésen már átesett személy miatt. „A világban a negyedik hullám volt a legvégzetesebb, Magyarországon pedig a harmadik. A harmadik hullám idején volt a legtöbb halott, az idén tavasszal, és most a negyedik hullám idején már jóval kevesebb volt, és vélhetőleg az ötödik járványhullám idején pedig még kevesebb lesz” – vélekedett híradónknak nyilatkozva Rusvai.

Az elmúlt napokban csökkent az új fertőzöttek, a kórházban kezeltek és az invazív lélegeztetésen levők száma is.Forrás

ElőzőKövetkező

Minősíthetetlen stílusú levélben zsarolják az oltatlan egészségügyiseket 5

Minősíthetetlen stílusú levélben zsarolják az oltatlan egészségügyiseket

Szerkesztőségünkhöz jutott egy egészségügyi dolgozónak küldött levél, amelyben a munkáltató kioktató és cinikus stílusban zsarolja a kísérleti vakcinát elutasító munkaerőt.

A levelet az Országos Mentális Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet egyik olyan dolgozója kapta kézhez, aki már két oltást is megkapott- a jelek szerint teljesen feleslegesen.

A KSH adatai szerint csak az elmúlt egy évben 17 ezer munkavállaló tűnt el a rendszerből, sokan már azelőtt felmondtak, hogy lejárt volna az oltakozásra szánt türelmi idő.

Minősíthetetlen stílusú levélben zsarolják az oltatlan egészségügyiseket

Minősíthetetlen stílusú levélben zsarolják az oltatlan egészségügyiseket

Felháborító, hogy egy hiányszakmában is ilyen embertelen módon diszkriminálják a dolgozókat, a Mi Hazánk értük is tüntet délután 3 órakor Budapesten. Aki magyar velünk tart!

– mondta el Nagy Attila, a Mi Hazánk budapesti elnöke.

Forrás

Két újabb COVID-gyógyszerre bólintott rá a WHO 2

Két újabb COVID-gyógyszerre bólintott rá a WHO

Újabb két, COVID-ra is adható gyógyszerre adta áldását a WHO: a baricitinib reumaellenes szerre, illetve egy, a koronavírus-fertőzöttek kezelésére kifejlesztett monoklonális antitestre, a szotrovimabra – írja az IFL Science.

A BMJ szakfolyóiratban megjelent cikk szerint a szakértők erősen ajánlják a súlyosabb COVID-fertőzöttek baricitinibbel való kezelését. A WHO azt mondja, hogy egyértelmű, bár viszonylag mérsékelt bizonyítékokat láttak arra vonatkozóan, hogy a gyógyszer

jelentősen javítja a súlyos fertőzöttek túlélési esélyeit, és csökkenti a lélegeztetőgép szükségességét.

A WHO szerint a szotrovimabot azoknak érdemes használniuk, akiknek enyhe vagy közepesen súlyos a betegségük, de nagy a kockázatuk a kórházba kerülésre. A monoklonális antitest egyébéknt egy egyedi fehérvérsejt klónozásával előállított, laboratóriumi antitest. A COVID-19 elleni legtöbb monoklonális antitest-kezeléshez hasonlóan a szotrovimab a COVID-19 vírus külső oldalán lévő tüskefehérjéhez kötődik, megakadályozva a vírus bejutását a sejtekbe.

Vannak megfelelő bizonyítékok arra vonatkozóan, hogy a gyógyszer hasznos a kórházi kezelés megelőzésében, ha azonnal adják a COVID-19-fertőzött, sérülékenyebb személyeknek.

Forrás

politikon.hu Feliratkozás a legfrissebb hírekről és frissítésekről szóló értesítésekre.
LEGKÖZELEBB
ENGEDÉLYEZEM
Share to...