Orbán Márki-Zayról: Olyat még nem láttam, hogy valaki az emberek élete szempontjából legfontosabb bástyákat megtámadja 37

Orbán Márki-Zayról: Olyat még nem láttam, hogy valaki az emberek élete szempontjából legfontosabb bástyákat megtámadja

Orbán Márki-Zayról:

Olyat még nem láttam, hogy valaki az emberek élete szempontjából legfontosabb bástyákat megtámadja 2021. december 24. 10:10 Ünnepi interjút adott a Magyar Nemzetnek Orbán Viktor, aki beszélt a gazdaság helyzetéről, Márki-Zay és a baloldal kampányáról és az EU-val fennálló konfliktusról is. Utóbbiról szólva kijelentette: „a Magyarországnak járó pénzt pedig biztosan meg fogjuk kapni az utolsó centig, mert Brüsszelnek itt nincs mozgástere”. Ünnepi interjút adott a Magyar Nemzetnek Orbán Viktor. A miniszterelnök beszélt a koronavírus-helyzetről, a EU-s harcokról és a gazdaság helyzetéről , de szóba került Márki-Zay Péter és a baloldal is.

Német irányítású birodalom vs. nemzetek Európája

„Idén már van ellenszer, az oltás, ami védelmet ad, de reményt is, hogy nemcsak várni tudjuk, hogy elmúljon a baj, hanem aktívan tehetünk is saját magunk és mások érdekében. Ez visszaadja az életkedvet, kirángat a depresszióból. Ahogy az ország visszakapta a cselekvőképességét, úgy kerültek ismét a középpontba azok az ügyek, amelyek fontosak az emberek számára, és egyre inkább hasonlítottak a mindennapjaink a Covid előtti életünkre. Emiatt az idei év összességében sokkal jobb volt, mint a tavalyi, úgyhogy ha örömmel nem is, hiszen nagyon sok honfitársunkat vesztettük el, de bizakodóbban várhatjuk 2022-t”

– mondta a covid-helyzetről Orbán, aki megemlítette, hogy a harmadik oltások terén megint jól állunk. Ezt a jelenséget így értékelte:

„nagy eredmény, hogy a harmadik oltást már hárommilliónál is többen vették fel, ezzel a legjobbak közé tartozunk Európában. Ez az első és a második oltás esetében is így volt. Mi, magyarok mindig jól indulunk meg; a török levéltárak középkori irataiban leírják, hogy a magyar csapatok első rohama irtózatos – de nincs második. Úgy tűnik, ez a tulajdonságunk megmaradt”.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e még Covid előtti életünk, a miniszterelnök egy történelmi analógiával felelt,

miszerint a spanyolnátha utolsó hulláma idején ugyanígy kételkedtek az emberek, hogy visszatér-e majd valamikor a régi életük, de visszatért, így miénk is vissza fog térni. „Brüsszelben ma azok vannak hatalmon, akik egy német irányítású európai államot akarnak létrehozni, szemben velünk, akik ragaszkodunk a nemzetekből álló Európa létéhez. Emellett az unióban egyre több pozíciót hódítanak meg azok a politikusok, brüsszeli bürokraták, akiknek a fejében él egy elképzelés az eszményi világról, társadalomról és embertípusról, amelyeket állandóan javítanának, fejlesztenének”

– magyarázta meg az EU-s frontvonalakat Orbán, aki leszögezte: a magyaroknak és a lengyeleknek nem szabad feladni a küzdelmet, hiába fáradtak.

„Nagy rajtunk a felelősség, mert tudjuk, hogy ez a két ország ma nemcsak önmagát képviseli, hanem azokat az európai milliókat is, akik a saját országukban a véleményüket elhallgatni kényszerülnek”

– jelentette ki a lengyelekre és hazánkra utalva a kormányfő.

Az utolsó centig Az újságírói felvetésre, miszerint meddig tarthatja Brüsszel zárva a pénzcsapot, Orbán megjegyezte: A pénz csapjánál nem ők ülnek, hanem mi. Brüsszel saját bevételei minimálisak, abból van pénze, „hogy mi, mármint a tagállamok befizetünk oda”.

Orbán szerint

„Brüsszel – bár hangoztatja – egy pillanatig sem gondolja komolyan, hogy Magyarország korrupt lenne. Elég, ha ránéznek az új német kormány szereplőire, és tudják, hogy a korrupciós listán Magyarország jóval kedvezőbb helyen áll. Nem gondolják komolyan, hogy a magyar igaz­ságszolgáltatással bármi baj lenne, hiszen Németországban az igazságügy-miniszter konkrét ügyekben utasíthatja a legfőbb ügyészt. Senki nem gondolja komolyan Brüsszelben, hogy nálunk nincs sajtószabadság, hiszen elég, ha megnyitják a magyar online média honlapjait.”

A miniszterelnök kitért a saját szerepére is az uniós csatákban.

„Mivel Brüsszelben az országok csak egymással együttműködve tudnak célt érni, fontos, hogy ne szoruljunk ki ezekből a szövetségekből. Ez az én felelősségem, igyekszem úgy irányítani az eseményeket, hogy egy-egy fontos ügyben mindig legyenek szövetségeseink. Például a nukleáris energia ügyében most hoztunk létre egy ilyen csoportot, a migrációt illetően is vannak partnereink, a gyermekvédelem ügyében sem egyedül harcolunk, és a rezsiköltségek uniós szintű emelését is több országgal együttműködve akadályozzuk meg”

– mondta a kormányfő.

„A Magyarországnak járó pénzt pedig biztosan meg fogjuk kapni az utolsó centig, mert Brüsszelnek itt nincs mozgástere” – szögezte le Orbán, akit mekérdeztek arról is, hogyan jut forrás arra, hogy a jövő évtől szinte minden társadalmi rétegnek pénzt juttasson a kormány.

A kulcs: munka, munka, munka „2010-ben, amikor a Gyurcsány–Bajnai-kormány csődbe vitte Magyarországot, a választók pedig úgy döntöttek, hogy ebből elegük van, s megtiszteltek bennünket a bizalmukkal, 3,7 millió embernek volt munkája. Ma ez a szám 4,7 millió. Az a kulcs Magyarország jövőjéhez, hogy az emberek elhitték, munkával igenis lehet boldogulni. Az elmúlt tizenkét év minden egyes kormányzati intézkedése arra irányult, hogy a magyarok bízzanak ebben, erre alapozzák a jövőjüket, és nemzeti konszenzus alakuljon ki a munka fontosságát és eredményességét illetően” – adta meg a választ a miniszterelnök, aki hozzátette, hogy „minden egyes forint, ami most a magyarokhoz megérkezik, az ő munkájukból származik, és ha ez így marad, akkor és addig Magyarország sikeres lesz”.
Orbán az inflációról szólva elmondta, hogy például a rezsi-vagy a benzinár tekintetében könnyebben meg tudja védeni a magyar kormány a lakosságot a fix árak segítségével, de az olyan világfolyamatok, mint az Amerikában és az EU-ban megjelenő infláció esetében ez már nehezebb. „Folyamatosan keressük azokat az eszközöket, amelyekkel védhetjük a magyar családokat, így például februártól kiterjesztjük a Szép-kártya használatát az élelmiszerekre is. Az infláció persze mindenre hat, a kamatokra is, úgyhogy itt is húzunk egy védelmi vonalat, január elsejétől június végéig lakossági kamatstopot vezetünk be, az október végi szinten rögzítjük a jelzálogalapú hitelek kamatait. A februári törlesztőrészletek fizetésénél tehát már nem növekedés, hanem csökkenés lesz. Általánosságban azonban az áremelkedésekkel szemben az a legjobb eszköz, ha többet keres az ember. A kormány már letett az asztalra egy jelentős minimálbér-emelést, és tudjuk, ha a minimálbér növekszik, az a többi bért is felfelé tolja majd”

– foglalta össze a miniszterelnök.

Márki-Zayék komolyan gondolják Végezetül szóba került Márki-Zay Péter furcsa elmúlt két hónapja is, melynek során az ellenzéki miniszterelnök-jelölt nekiment többek között a rezsicsökkentésnek, a minimálbérnek is.

„Én ezt elhűlve nézem, és nem is értem. Olyat még nem láttam, hogy valaki az emberek élete szempontjából legfontosabb bástyákat megtámadja azzal a csatakiáltással, hogy ezeket el fogjuk tőletek venni, és leromboljuk. Politikatörténeti kuriózum azzal kiállni, hogy a 13. havi nyugdíj rossz, a rezsicsökkentés rossz, hogy amikor az emberek végre tudtak egy nagyobb autót venni, most üljenek vissza egy kisebbe, hogy fűtsenek kevesebbet, fürödjenek kevesebbet, hogy nem kell a minimálbér.

Nekimenni mindannak, amiről az elmúlt évtizedben társadalmi egyetértés alakult ki, ezen lehetne nevetni, ha nem lenne egy aggasztó körülmény: ők ezt komolyan gondolják”

– figyelmeztetett Orbán, aki szerint

a választók könnyű helyzetben vannak, hiszen könnyen összehasonlíthatják a 2010 előtti és utáni kormányzati teljesítményt. „A baloldal emblematikus figurái ugyanúgy ott vannak a fedélzeten, pontosan lehet tudni, mi várható tőlük. Arra buzdítom a magyarokat, hogy mérlegeljenek, hasonlítsák össze a két teljesítményt. Idézzék fel, hogy hol volt ez az ország 2010-ben, a pénzügyi csőd milyen mély bugyraiban, és hol tartunk most, milyen szűk céljaink lehettek akkor és milyen szárnyaló terveink lehetnek most. Szeretnénk, ha mindenkiben tudatosulna: Magyarország előre megy, nem hátra”

– jelentette ki Orbán Viktor.

Nyitókép: MTI/Benko Vivien Cher

Forrás

ElőzőKövetkező

Szijjártó az ukrajnai konfliktusról: Drukkolunk, hogy diplomáciai úton lehessen megoldani ezt a problémát 5

Szijjártó az ukrajnai konfliktusról: Drukkolunk, hogy diplomáciai úton lehessen megoldani ezt a problémát

Drukkolunk annak, hogy a tárgyalások az Orosz Föderáció és az Egyesült Államok, Tony Blinken és Szergej Lavrov között sikeresek legyenek, és hogy diplomáciai úton lehessen megoldani ezt a problémát – fogalmazott Szijjártó Péter Rob Schmittnek adott interjújában az amerikai News Max Tonight című műsorában.

Arra a kérdésre, mit léphet most Oroszország, a külügyminiszter azt mondta, „a régiónk számára különös jelentőséggel bír, hogy diplomáciai megoldás szülessen a problémára”. Hozzátette: a diplomáciai úthoz, pedig az kell, hogy tárgyaljanak.

Éppen ezért örültünk annyira annak, hogy Biden elnök és Putyin elnök leültek beszélni kétszer is a közelmúltban. Üdvözöljük a múlt heti genfi tárgyalásokat is, és remélem, hogy mindez nem torkollik zsákutcába, remélem, hogy folytatják a párbeszédet, és remélem, hogy egy bizonyos szintig Oroszország és az Egyesült Államok létrehoznak egy kommunikációs platformot. Máskülönben nagyon nehéz lesz

– vélekedett Szijjártó.

Forrás

Távozott Fehér Csaba az MLSZ szakmai igazgatói posztjáról 4

Távozott Fehér Csaba az MLSZ szakmai igazgatói posztjáról

Tiszta lapot öntene a pohárba Fehér Csaba az MLSZ nemrég távozott szakmai igazgatója – írja a Nemzeti Sport. Az egykori sportoló elmondása szerint azért köszönték meg a munkáját, mert nem követte a sportigazgató utasításait. Fehér itt megjegyezte, hogy

ha előre tudja, hogy neki Barczi Róbert utasításait kell követnie, be se teszi a lábát a szövetségbe.

A volt igazgató a közös megegyezés forgatókönyvét sem volt hajlandó elfogadni és ezért még a végkielégítéséről is lemondott.

Fehérnek és Barczinak több kérdésben is szakmai jellegű volt a nézeteltérése, előbbi külön kiemelte azt az esetet, amikor elmondása szerint Barczi a befolyásosabbnak tartott szülőkkel akarta leegyeztetni a válogatási elveiket. „Az én felfogásom szerint egy átlagos utánpótlásedzőnek sem szabad szakmai kérdéseket szülőkkel megvitatnia, egy MLSZ-alkalmazottat pedig kimondottan hiteltelenné tesz, ha egyik nap a klubok iránti elvárásairól tart előadást, másnap pedig apukáknak magyarázkodik” – nyilatkozta Fehér.

A Nemzeti Sport megkereste az MLSZ-t is, Barczi Róbert sportigazgató közleményben reagált volt kollégája észrevételeire. Ebben Barczi komolytalannak minősítette a Fehér által előadott indokokat és elmondta, hogy miután felhívták Fehér figyelmét arra, hogy mi az ami nem működik, majd ezekben később sem történt előrelépés, váltaniuk kellett. „Attól, hogy valaki kiváló labdarúgó volt, még nem biztos, hogy automatikusan vezetőként is helyt tud állni” – írta Barczi.

Forrás

politikon.hu Feliratkozás a legfrissebb hírekről és frissítésekről szóló értesítésekre.
LEGKÖZELEBB
ENGEDÉLYEZEM
Share to...

Ez a weboldal sütiket használ, hogy látogatóinknak a lehető legjobb élményt tudjuk nyújtani. Ha tovább böngészi weboldalunkat, hozzájárul a sütik használatához. A testreszabáshoz kattintson a beállításokra, vagy lépjen tovább az "Elfogadom" gombra kattintva.

WeePie Cookie Allow cookie category settings icon

Sütik beállításai

Az alábbiakban kiválaszthatja, hogy milyen típusú sütiket engedélyez ezen a weboldalon. Kattintson a "Beállítások mentése" gombra a választás alkalmazásához.

OperatívWeboldalunk operatív cookie-kat használ. Ezek a sütik szükségesek ahhoz, hogy weboldalunk működhessen.

AnalitikaiAz analitikai sütik engedélyezése, mely honlapunk elemzését és optimalizálását szolgálja.

Közösségi médiaA közösségi média kiszolgáűlását célzó sütik engedélyezése, hogy harmadik féltől származó tartalmakat, például YouTube és FaceBook tartalmakat jelenítsen meg Önnek.

HirdetésA hirdetések elhelyezésének nyomon követésével kapcsolatos sütik engedélyezése, mely honlapunk elemzését és optimalizálását szolgálja.

EgyébAz összes egyéb, nem analitikai, nem közösségi média- vagy reklámcélú szolgáltatásoktól származó, harmadik féltől származó sütik engedélyezése.

WeePie Cookie Allow close popup modal icon