Mégis lehet magyar versenyző az Eurovízión 25

Mégis lehet magyar versenyző az Eurovízión
Bejutott az Eurovízió romániai szakaszának válogató elődöntőjébe Vizi Imre. Az erdélyi magyar énekes, dalszerző a nemrég kiadott Sparrow című dalával nevezett be az országos versenybe, amellyel a zsűri több mint kétszáz romániai előadó közül válogatta be a legjobb 45 közé – írja a Transindex.

Amennyiben megnyeri a romániai szakaszt, Vizi a május 10. és 14. között Torinóban tartandó Euróvíziós Nemzetközi Dalfesztiválon képviselheti Romániát és az erdélyi magyarokat. Magyarország nem vesz részt a dalfesztiválon, így ez esetben ő lenne az egyedüli magyar előadó a dalversenyen.

Ehhez Vizinek tehát már „csak” a február 12-i országos válogató elődöntőben kell továbbjutnia, illetve március 5-én a döntőt kell megnyernie.

Vizi Imre sokoldalú alkotó, aki színházi zenét, reklámzenét, filmzenét is készít, emellett a HaHaHa Production zenei produkciós iroda dalszerzője. 2014-ben részt vett már a romániai Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében a Kind of girl címűszerzeményével, ahol a zsűri pontjai alapján második helyezést ért el.

Íme, a mostani versenydala:

Forrás

ElőzőKövetkező

Ilyen nincs és mégis van: Gyurcsány két éve még hatósági árakat követelt – videó 5

Ilyen nincs és mégis van: Gyurcsány két éve még hatósági árakat követelt – videó

Gyurcsány viszi be a kegyelemdöfést az élelmiszerárstop elleni ellenzéki hecckampánynak. Bármilyen szürreális is, de az igazság az, hogy a DK elnöke két évvel ezelőtt még maga javasolta a kormánynak a hatósági árak bevezetését. Mindezt teljesen zárójelbe téve állt bele a Gyurcsány vezette baloldali szövetség, a kirakatember Márki-Zay Pétert is beleértve,  az Orbán-kormány újabb, az emberek életét könnyítő és pénztárcáját védő intézkedésébe. Ez a képmutató, a magyar embereket végtelenül ostobának és hülyének néző politikai konglomerátum veszi a bátorságot arra, hogy a „tisztesség” zászlaja alatt vonuljon a nemzeti oldal ellen.

Azt javasoljuk, hogy a kormány vezessen be alapvető élelmiszerekre hatósági árellenőrzést és, ha kell, állapítson meg hatóságilag maximált árakat – jelentette ki Gyurcsány egy a közösségi oldalára feltett videóban még 2020. március 19-én.

Rendkívüli helyzetben rendkívüli eszközöket alkalmazzon a kormány! Most például hatósági árellenőrzést, ha kell, hatósági ármaximalizálást – erősített rá a DK elnöke videójában.

Ezzel szemben Gyurcsány pártjánál is szemrebbenés nélkül ragadtak klaviatúrát és jegyezték le a sorokat, amelyben az egységes baloldal cinikus, leginkább ágazati lobbinak betudható, valamint a tudatlanságot és az átlagemberek mindennapjai iránt érzett mélységes érdektelenséget tükröző javaslatot jegyzett le az élelmiszerárstoppot ekézve.

Orbán Viktor bejelentése beismerő vallomás arról, hogy a magyar gazdaság tragikus állapotban van. Mennie kell annak a csapnivaló kormánynak, amelyik 12 éves kétharmados kormányzásának utolsó 12 hetében kezd el foglalkozni a termékek árával. Felelős gazdaságpolitika helyett hatósági árakkal kezelik a vágtató drágulást, ez az orbáni gazdaságpolitika teljes kudarca. Hatósági árazás helyett a rekordméretű ÁFA csökkentésével segítenénk az embereket: az április 3-i kormányváltás után 5 %-ban maximáljuk az alapvető élelmiszerek ÁFÁ-ját.
– olvasható a DK közösségi oldalán is megjelent baloldali közös nyilatkozat, ami egyszerre félelmetes azért, mert az ellenzék vezére láthatóan egyszerűen elfeledkezett saját korábbi alakításáról, de azért is, hiszen egy valódi, az emberek által érezhető intézkedés helyett egy olyan áfacsökkentésről beszélnek, amiről nyilvánvaló mindenki számára, hogy egy forinttal sem tenné olcsóbbá az alapvető élelmiszereket.

Legyen 5 százalékos az ÁFA!

A korrektség jegyében azonban érdemes szót ejteni az ellenzék követeléséről is, vagyis arról, hogy az alapvető élelmiszerek áfáját a kormány csökkentse 5 százalékra. Ezzel egy baj van.

A kormány az utóbbi években éppen 5 százalékra csökkentette a különböző alapvető élelmiszerek áfáját. És amikor erről a parlamentben szavazni kellett volna, ők ezt nem tették meg.

Vagyis az ellenzék egyszerre tesz tanúbizonyságot pofátlanságról, tudatlanságáról és azzal a felhördülésükkel, hogy az élelmiszerárak emelkedését adócsökkentéssel oldanák meg, egyszerre fosztanák meg fontos bevételektől a közös kasszát és javasolnak olyan intézkedést, amelyről tudják, hogy semmilyen érdemi megoldást nem jelent majd, főleg a küszöbön álló további drágulással szemben.

Gyurcsány egyébként 2006-ban eljátszotta már az áfacsökkentési trükköt – teleplakátoloták az országot azzal, hogy “Megcsináltuk”. Öt százalékponttal csökkentették az áfát a választások előtt, majd “nem kell félni nem fog fájni” jelszóval visszanyomták az adókulcsot.

Csendben pedig tegyük hozzá, hogy úgy követelnek az államkasszára csapást mérő, de legalább az emberek számára segítséget nem jelentő intézkedést a kormánytól, hogy közben az államkassza tragikus állapotával sírják tele a médiát. Ezt a mélyenszántó, szakmai, átgondolt és teljesen mértékben hiteles ellenzéki programot engedtessék meg, hogy ismét kellő fenntartással és szkepszissel kezeljük.

Forrás

Volner remek hasonlattal ütött egy nagyot a liberál-komcsi összefogáson 2

Volner remek hasonlattal ütött egy nagyot a liberál-komcsi összefogáson

Szeretnénk mindenkit emlékeztetni arra, hogy a Kúria még a tavalyi év végén, december 8-án hitelesítette a baloldali összefogás Fudan Egyetemről és a 270 napos álláskeresési járadékról szóló népszavazási kezdeményezését. Azóta megy a szerencsétlenkedés, amiért természetesen végül majd megint a „diktatúra”, vagy személyesen Orbán lesz a hibás. Ismerjük már ezt a szöveget, ugyanezt mondták, amikor az őszi előválasztásuk is káoszba és érdektelenségbe fulladt.

Karácsony Gergely a tavalyi évben nagyképűen még arról nyilatkozott, hogy a baloldali összefogás két nap alatt simán összegyűjti a szükséges aláírásokat. Ehhez képest még mindig nincsenek készen.

Megyei jogú nagyvárosok egész sorát láthatjuk, ahol a baloldal egyáltalán nem is gyűjt aláírásokat.

A baloldali összefogás azon túl, hogy ígéretével ellentétben nem tud a népszavazás ügye mellett elégséges erőket mozgósítani, még a népszavazási eljárás rendszerével sincs tisztában.

Még ha meg is lesz a minimális számú, azaz kétszázezer érvényes aláírás, a választási szerveknek legalább harminc napjába fog telni az ellenőrzési folyamat, aminek sikerességét az NVB hagyja jóvá. Ezt természetesen meg lehet támadni a bíróságon, ami eddig minden népszavazási eljárásnál megtörtént Magyarországon, és ez esetben természetesen újabb időveszteségre kell számítani. Az már csak hab a tortán, hogy benne vagyunk a kampányidőszakban, amikor az Országgyűlés már jóval kevesebbet ülésezik, így a népszavazás elrendelését sem lehet azonnal intézni.

Szóval hosszú és bonyolult folyamatról van szó, de szabályai és eljárásrendje évtizedek óta ugyanaz, így a baloldali összefogás pontosan tudta, mire vállalkozott. Annak oka, hogy nem gyűlnek az aláírások, a kiírt témák társadalmi érdektelenségében, és a baloldal egyre szélesebb körű elutasítottságában keresendő. Most komolyan, a fővárosi balliberális szubkultúrán kívül kit hoz lázba a Fudan?

Az már biztos, hogy április 3-án nem lesz népszavazás a baloldal témáiban, így hatmilliárd forintba fog kerülni az adófizetőknek a szerencsétlenkedés.

Forrás

politikon.hu Feliratkozás a legfrissebb hírekről és frissítésekről szóló értesítésekre.
LEGKÖZELEBB
ENGEDÉLYEZEM
Share to...