Matovič szerint a posta már elkezdte kézbesíteni az idősek oltási csekkjét 18

Matovič szerint a posta már elkezdte kézbesíteni az idősek oltási csekkjét
Kedden megkezdi a posta az első 20 ezer oltási csekk kézbesítését az időseknek,  tájékoztatott a közösségi hálón Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter.

„Úgy döntöttünk, hogy életkor szerint haladunk, elsőként két 104 éves, majd egy 103 éves hölgy, utánuk egy 102 éves férfi és három 102 éves nő, majd tizennégy 101 éves lakos, valamint további 19 százéves nő és négy százéves férfi kap csekket”

– mondta.

Hozzátette, hogy a védőoltások megvédik az egészségüket és az életüket. Ezen túlmenően – mondta – a kórházakat attól védik, hogy összeomoljon az ellátás, ezzel segítik az egészségügyi dolgozókat is. „Jelentős költségektől kímélhet meg bennünket, és lehetővé teszi, hogy hamarabb visszatérhessünk a normális életünkhöz, amire már mindannyian vágyunk” – tette hozzá a pénzügyminiszter.

(TASR/Felvidék.ma)

Forrás

ElőzőKövetkező

Cîmpeanu: soha nem támogattam a kötelező oltás bevezetését 3

Cîmpeanu: soha nem támogattam a kötelező oltás bevezetését

Nem híve a kötelező oltásnak, de mindig is szorgalmazta a beadását – jelentette ki vasárnap az oktatási miniszter.

A Prima Tv-nek nyilatkozva Sorin Cîmpeanu vasárnap emlékeztetett arra, hogy tárcavezetőként támogatta a pedagógusok beoltását, illetve azt a múlt év novemberben bevezetett intézkedést, hogy a tanszemélyzet átoltottságától tegyék függővé az iskolák nyitva tartását.

Elmondta, erről a kritériumról végül azért mondott le a minisztérium, mert a koronavírus omikron-variánsának terjedését a vakcinák már nem tudják megállítani. ‘Menet közben alkalmazkodtunk a helyzethez. Ez nyilván ártott a tanügyben rendkívül fontos tervezhetőségnek’ – jelentette ki.

Cîmpeanu tájékoztatása szerint jelenleg 2838 iskola személyzetének átoltottsága száz százalékos, 14 ezer tanintézetben pedig 60 százalékos ez az arány. Országos szinten a tanügyi alkalmazottak közel 80 százaléka van beoltva.

Ezek az adatok a miniszter szerint azt mutatják, hogy a tanügyben az átoltottsági ráta az országos átlag kétszerese. Ezért úgy véli, hogy helyes döntés volt, amikor az átoltottsághoz kötötték az iskolák nyitva tartását

Forrás

Koronavírusos lett a magyar kéziválogatott irányítója 4

Koronavírusos lett a magyar kéziválogatott irányítója

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) bejelentette, hogy koronavírusos lett Győri Mátyás, a válogatott irányítója.

A szabályzat értelmében izolálták a kézilabdázót és öt nap múlva újra lehet tesztelni. Amennyiben két negatív tesztet is produkál a Hollandia elleni Eb-mérkőzésre nem nevezett játékos, újra csatlakozhat a magyar kerethez, addig azonban nem számíthat rá a szakmai stáb. Győri fertőzése dacára teljesen tünetmentes.

A magyar válogatott legközelebb vasárnap lép pályára az Európa-bajnokságon Portugália ellen.

Forrás

politikon.hu Feliratkozás a legfrissebb hírekről és frissítésekről szóló értesítésekre.
LEGKÖZELEBB
ENGEDÉLYEZEM
Share to...