Kárpátaljáról Romániába csempészett cigarettát foglaltak le 21

Kárpátaljáról Romániába csempészett cigarettát foglaltak le
Román határőrök cigarettacsempészek feltartóztatását célzó akciót hajtottak végre a Terebesfejérpatak (Ділове) – Visóvölgy (Valea Viseului) ellenőrzőponton december 28-án.

A határőrök a visóvölgyi határszakasztól 500 méterre két személyre figyeltek fel, akik az egyik épületből gyanús csomagokat pakoltak két autóba. A határrendészek közeledtével a férfiak a járművekkel próbáltak elmenekülni. Az akció közben egyikük nekiment a határőrök teherautójának – tudatta a mukachevo.net.

Később mindkét cigarettával felpakolt autót megtalálták. Összesen 8956 csomag ukrán eredetű dohányárut találtak a hátrahagyott járművekben és az épületben.

Kárpátalja.ma

Forrás

ElőzőKövetkező

Leváltaná a temesvári polgármester az AUR 2

Leváltaná a temesvári polgármester az AUR

Fritz-ellenes Ligának elnevezett szövetség megalapítását jelentette be szombaton Temesváron George Simion, amelynek célja a Románok Egyesülésért Szövetség (AUR) társelnöke szerint Dominic Fritz polgármester ‘demokratikus választások útján történő’ leváltása.

A parlamenti képviselő a sajtónak elmondta, hogy több politikai párt és a Temesvárt, illetve Temes megyét korábban irányító helyhatóságok képviselői is csatlakoztak, de neveket nem említett. Közlése szerint a Fritz-ellenes Liga aláírásokat gyűjt annak érdekében, hogy a polgármestert még a 2024-es önkormányzati választások előtt leválthassák, mert ‘nem érdemli meg’ ezt a tisztséget.

Simion érvei szerint az elöljáró ‘Temesvárra beejtőernyőzött német állampolgárként’ normális életkörülményeket ígért a városlakóknak, de fűtés nélkül hagyta az otthonukat, és az önkormányzatnak több mint húszmillió euró bírságot kell kifizetnie az adófizetők pénzéből, mert Dominic Fritz rosszul kezelte a Colterm távhőszolgáltató vállalat ügyét.

Az AUR társelnöke azzal is megvádolta a polgármestert, hogy átláthatatlan a tevékenysége és nem hajlandó audienciákat tartani. Példaként az egyik forradalmárszervezet képviselőjének az esetét említette, aki néhány száz lejt szeretett volna kérni a megemlékezéseikre, de a városházán senki nem akart szóba állni vele.

A politikus ismételten elutasította Dominic Fritznek azt a vádját, hogy pénteken az AUR több szimpatizánsával együtt erőszakkal behatolt a polgármesteri hivatalba, és tagadta, hogy pártja agresszív módszerekhez folyamodna céljai eléréshez.

Forrás

Diáklányok szexuális bántalmazásának gyanújával letartóztattak egy tanárt és egy tanárnőt 12

Diáklányok szexuális bántalmazásának gyanújával letartóztattak egy tanárt és egy tanárnőt

Vizsgálatot indít a Suceava megyei tanfelügyelőség a megye két települése, Costâna és Bosanci iskolájában, miután több kiskorú szexuális bántalmazásának gyanújával letartóztatták a két tanintézet egy-egy pedagógusát.

Az intézmény szombati közleménye szerint egy tanárt, Chiseliță Vicențiu Dragomirt és egy tanárnőt, Maria Podolacot helyezték harminc napos előzetes letartóztatásba. A tanfelügyelőség érthetetlennek nevezte és elítélte a két pedagógus magatartását.

Közlésük szerint jövő héten vizsgálatokat indítanak a két iskolában, és ellenőrzik a két gyanúsított tanév eleji pszichológiai tesztelésének eredményeit.

A Suceava megyei rendőrség szóvivője, Ionuț Epureanu korábban szombaton arról számolt be, hogy előzetes letartóztatásba került két személy, akiket kiskorúak szexuális bántalmazásával gyanúsítanak. Egyikük egy 59 éves férfi, akit egy 14 éves lány szeméremsértő és provokáló magatartással vádolt, és azt állította, hogy szexuális ajánlatokat tett neki.

Az előzetes letartóztatásba vett nőt a rendőrségi szóvivő szerint három kiskorú lány szexuális bántalmazásával gyanúsítják. Ionuț Epureanu elmondta, hogy pénteken házkutatást tartottak a lakásán, és a bizonyítékok alátámasztják azt a gyanút, hogy a gyermekek bántalmazása többször is megismétlődött. A nő életkorát nem közölte a szóvivő.

Erre az ügyre egyébként úgy derült fény, hogy a gyanúsított a rendőrséghez fordult, miután ismeretlenek a múlt hónap közepén felgyújtották az autóját. A szálak egy férfihoz – két kislány apjához – vezettek, aki így bosszulta meg azt, hogy a nő szexuálisan bántalmazta a gyermekeit – tájékoztatott a rendőrségi szóvivő.

Forrás

politikon.hu Feliratkozás a legfrissebb hírekről és frissítésekről szóló értesítésekre.
LEGKÖZELEBB
ENGEDÉLYEZEM
Share to...