Hiába tagadja Márki-Zay Péter, a migránsok egyre többször támadják a magyar határt 25

Hiába tagadja Márki-Zay Péter, a migránsok egyre többször támadják a magyar határt

Márki-Zay Péter nemrég a közösségi oldalán tett közzé egy videót, amelyben arról értekezik a bevándorlás kapcsán, hogy „sajnos az integrációban nem jár az élen” az Európai Unió, ezért szerinte Magyarország feladata kellene, hogy legyen, hogy „egy befogadó, szeretetteljes társadalommá” váljon, és fogadja be a bevándorlókat. Azt mondja:

Én azt szeretném, hogy ha Magyarországon – ahol már most is nagyon sok külföldön született ember él – mi az integrációban lépnénk előre.

Gyurcsány jelöltje egyébként már korábban is elárulta, hogy beengedné Magyarországra a migránsokat.

Márki-Zay Péter még nem látott agresszív migránstFotó: Koncz Márton – Origo

“Amiben én változtatnék, az lényegében a gyűlöletkampány felszámolása és az emberséges bánásmód a menekültekkel szemben, akárhonnan is érkezzenek hozzánk” – fogalmazott egy interjúban.

Sőt, már 2018-ban arról beszélt egy lakossági fórumon, hogy

A legnagyobb veszélyt én nem abban látom, hogy itt tömegével jönnének a migránsok, hál’ istennek nem ismerek senkit akit bántottak volna.

Magyarország már 2015-ben lezárta határait az illegális bevándorlók előtt, és továbbra sem engedi be területére ellenőrizetlenül a migránsokat. Nyilvánvaló, hogy mivel Magyarországon nincs mértéktelen és tömeges bevándorlás, ezért nem találkozott Márki-Zay Péter olyanokkal, akiket illegális migránsok „bántottak volna”. Viszont azóta is szinte mindennapos, hogy a bevándorlók a határkerítést ostromolják.

A röszkei migránstámadás

2015. szeptember 15-én reggelig körülbelül 300-400 migráns gyűlt össze a Röszke–Horgos régi határátkelőhely szerb oldalán. A magyar rendőrség biztonsági okokból délben lezárta az átkelőt, mert a szerb oldalon a feltorlódott csoport elzárta a közutat, így a járműforgalom zavartalansága nem volt biztosítható. Este Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter a helyszínen megígérte a migránsoknak, hogy tárgyalni fog magyar kollégáival a helyzet kezeléséről, és hozzátette, reméli, hogy csupán 48 órás lezárásról van szó.

Migránsok tüntetnek a magyar oldalon álló rohamrendőrökkel szemben a Horgos-Röszke határátkelőhelynél, a magyar-szerb határ szerbiai oldalán 2015. szeptember 16-án. Könnygázt és vízágyút is bevetettek a magyar rendőrök a magyar-szerb határnál az őket dobáló illegális bevándorlókkal szembenForrás: MTI/Ujvári Sándor

Szeptember 16-án délelőtt már több ezren várakoztak, majd miután követeléseik ellenére sem engedték át őket, egyre erőszakosabbá váltak. A rendőrök és terrorelhárítók arabul próbálták nyugtatni őket, sikertelenül. Nem sokkal később áttörték a határt lezáró kaput, majd a rendőrökre kövekkel, kődarabokkal, botokkal, betondarabokkal támadtak. A rendőrség könnygázt, valamint vízágyút használt, mire a támadók autógumikat gyújtottak fel.

Időközben több száz migráns indult el rohanva az új röszkei átkelőtől az összetűzés helyszínére, mert úgy értesültek, hogy ott kinyitották a határt. Mintegy ezren áttörték a kaput és benyomultak magyar területre. A támadók gyermekeket és nőket állítottak maguk elé, pajzsként használva őket.Végül nem tudtak áttörni, a szerb rendőrök pedig visszaterelték őket. 

Migráns-terroristák Magyarországon

Később derült ki, hogy a 2015-ös párizsi merényleteket kitervelő Saleh Abdeslam és az általa vezetett akcióban részt vevő terroristasejt több tagja a merényletet megelőzően Magyarországon tartózkodott hosszabb-rövidebb ideig. Az algériai származású, 29 éves Omar Mostefai és a 28 éves Samy Amimour, valamint a 23 éves, marokkói származású Fouded Mohamed-Aggad hamis szíriai útlevéllel érkezett a szerb-magyar határon át Budapestre, dacára annak, hogy mindhárman Franciaországban születtek. 2015. szeptember 9-étől 16-áig egy zuglói szállodában laktak. 

Az Abdeslam terrorcsoport több tagja megfordult MagyarországonForrás: BELGA/AFP/Pool Didier Lebrun

Ahogy megírtuk, Mohamed Belkaid és Najim Laachraoui szeptember 9-én érkeztek Magyarországra, aztán mentek tovább Ausztriába. Belkaid a belga terrorelhárítókkal vívott tűzharcban halt meg, Laachraoui pedig, aki a terroristák által használt bombákat is készítette, a brüsszeli repülőtéren robbantotta fel magát. Horvátországon és Magyarországon keresztül jutott el Franciaországba Mohammad al-Mahmúd és Ahmad al-Mohammad, akik a párizsi merényletsorozatban robbantották fel magukat.

A terroristákkal Salah Abdeslam tartotta a kapcsolatot. Voltak, akiket bérelt autójával ő maga vitt el, és voltak, akiknek telefont adott.

A FÉRFI GYAKORLATILAG A MERÉNYLŐK KÖZÖTTI KAPCSOLATTARTÓ VOLT.

A fóti gyermekotthonban lakott a würzburgi baltás ámokfutó

Magyarországon szabályosan regisztrálták és a fóti gyermekotthonban helyezték el azt a magát fiatalkorú afgánnak mondó férfit, aki 2016. júliusban merényletet követett el a németországi Würzburg közelében, a német hatóságok viszont nem ellenőrizték ujjlenyomatát az Eurodac uniós menekültügyi és idegenrendészeti adatbázisban, és nem is hallgatták meg rendőrségi vagy menekültügyi eljárásban. 

A német sajtó kiderítette, hogy a magyarországi menedékkérő-regisztrációs adatbázisban Khajerkhel Riaz Khan néven vették nyilvántartásba, kísérő nélküli kiskorúként érkezett az országba, az általa megadott adatok alapján születési ideje 1999. január 1., az afganisztáni Paktiából származik, és afgán állampolgárságú. Hiába regisztrálták a magyar hatóságok, az uniós szabályok miatt szabadon közlekedhetett, így továbbmehetett Németországba, ahol a német hatóságok már nem törődtek vele, így került sor a terrortámadásra.

Egyre agresszívebbek a migránsok

Napjainkban a magyar határzár miatt szerencsére terroristák nem tudnak ki-be járkálni az országban. Ennek ellenére a déli határon egyre agresszívebbek a migránsok.

Ásotthalom külterületén szeptember 25-én kétszer is rátámadtak migránsok az őket igazoltató magyar rendőrökre. Ahogy azt akkori tudósításunkban megírtuk,

ELŐSZÖR HAJNALI HÁROMNEGYED 2-KOR SZERBIA FELŐL NÉGYEN DOBÁLTAK MEG EGY RENDŐRAUTÓT 20X30 CM-ES BETONDARABBAL ÉS DÖNGÖLT FÖLDDARABOKKAL.
A rendőrök nem ültek a kocsiban, ezért nem sérültek meg, az autóban viszont jelentős kár keletkezett, a szélvédő bepókhálósodott.

10 ÓRA 35 PERCKOR SZERBIA FELŐL LÉTRÁN ÁTMÁSZÓ MIGRÁNSOKRA FIGYELTEK FEL A RENDŐRÖK, ÚGYHOGY AZONNAL ODAINDULTAK.
Amint megérkeztek, a migránsok visszamásztak a létrán Szerbia felé. Feldühödtek, amiért tetten érték őket, ezért
A LÉTRÁT A RENDŐRAUTÓ SZÉLVÉDŐJÉNEK VÁGTÁK, AMI BEREPEDT.

A déli határon egyre agresszívebbek a migránsokForrás: police.hu

Korábban is voltak hasonló támadások Csongrád-Csanád megyében.
2020. AUGUSZTUS 30-ÁN, NEM SOKKAL 9 ÓRA UTÁN, SZINTÉN ÁSOTTHALOM KÜLTERÜLETÉN, JÁRŐRÖZÉS KÖZBEN KÉT KATONÁT PRÓBÁLT NÉGY MIGRÁNS FADARABOKKAL ÉS KISEBB KÖVEKKEL MEGDOBNI,
de nem érték el őket, a szolgálati autójukat viszont eltalálta egy faág. A katonák a támadás kivédése érdekében könnygázt vetettek be, ami elől a migránsok Szerbia felé menekültek. 

SZEPTEMBER 12-ÉN 15 ÓRA 10 PERCKOR A KERÍTÉSNÉL LÉTRÁVAL PRÓBÁLTAK BEJUTNI A MIGRÁNSOK AZ ORSZÁGBA, DE TETTEN ÉRTÉK ŐKET. A DÜHÖS FÉRFIAK KŐVEL DOBÁLTÁK MEG A RENDŐRÖKET,
akiknek nem esett bajuk, de a honvédségi szolgálati autót ez esetben is eltalálták.

SZEPTEMBER 15-ÉN FÉL 11 ELŐTT NÉGY RENDŐR JÁRŐRÖZÖTT A KÉT KERÍTÉS KÖZÖTT ÁSOTTHALOMNÁL, AMIKOR A SZERBIAI OLDALON FELBUKKANT 10-15 MIGRÁNS. EGY FARÖNKÖT ÉS KÖVEKET KEZDTEK DOBÁLNI A RENDŐRAUTÓ FELÉ,

amit több helyen el is találtak. Az autó szélvédője be is repedt, a jobb oldali tükör letört. Senki sem sérült meg ezúttal sem.

Így viselkedett Budapesten a szomáliai migráns

Még 2020 elején történt, hogy egy szomáliai migráns meg akart erőszakolni egy nőt Budapesten. 2020. január 20-án egy erzsébetvárosi szórakozóhelyen ünnepelte barátnőjének sikeres államvizsgáját, ahol a két lány megismerkedett két férfivel. Hajnalban a nők külön indultak haza. A migráns felajánlotta a nőnek, hogy hazakíséri. Séta közben a Kéthly Anna téren lévő parkba csalta az egyetemistát azzal az indokkal, hogy elszív egy marihuánás cigarettát.

A PARKBAN AZTÁN SZEXELNI AKART VELE, DE EZT A NŐ EGYÉRTELMŰEN ELUTASÍTOTTA. A MIGRÁNS EKKOR ERŐSZAKOSSÁ VÁLT, BEFOGTA A NŐ SZÁJÁT ÉS MEGPRÓBÁLTA MEGERŐSZAKOLNI.

A sikoltozását egy férfi hallotta meg, és azonnal a segítségére sietett. A szomáliai migráns azonban rá is rátámadt, többször megütötte és megrúgta. Ezek után, a nő telefonjával együtt elmenekült a helyszínről. A rendőrök fél nappal később, a Teleki téren fogták el a migránst, akinél megtalálták a nő telefonját is.

Jól látszik tehát, hogy csak a szigorú magyar határvédelem akadályozza meg, hogy Magyarországon is terrortámadások sokaságát kövessék el a migránsok.

ElőzőKövetkező

Orbán Viktor: Isten veled, Bajnok! 11

Orbán Viktor: Isten veled, Bajnok!

Orbán Viktor a közösségi oldalán vett búcsút a hétfőn ötvenegy éves korában elhunyt Csollány Szilvesztertől, a 2000-es sydney-i olimpia bajnokától.

A miniszterelnök egy képet mellékelt bejegyzéséhez az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászról.

Csollány Szilveszter 1998-ban Szentpéterváron Európa-bajnok, 2000-ben Sydneyben olimpiai aranyérmes, 2002-ben Debrecenben pedig világbajnok lett gyűrűn.

Forrás, fotó: Facebook

Forrás

Csollányi Szilveszterre emlékeztek Felvidéken is 6

Elhunyt Csollány Szilveszter, a „gyűrűk ura”

Ötvenegy esztendős korában, hétfőn elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász.

A gyűrű egykori kiválósága koronavírus-fertőzés okozta betegség miatt került kórházba december elején. Halálának hírét a Magyar Torna Szövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság jelentette be.

Csollány 1970. április 13-án született Sopronban. A tornával átlagon felüli fizikai képességeinek és tanulékonyságának köszönhetően már ötévesen megismerkedett, Győrben. Amikor követte volna a bátyját, és inkább futballozni akart, az édesanyja és az edzője meggyőzték a folytatásról, és az is sokat számított, hogy már egészen fiatalon voltak sikerélményei a versenyeken.

A fővárosba 1986-ban költözött, az Újpesti Dózsa sportolója lett, három esztendővel később bekerült a felnőtt válogatott keretébe, 1990-ben pedig – a korosztályos versenyek érmei után – első alkalommal állhatott dobogóra a nemzetközi felnőtt mezőnyben, miután harmadik lett az Európa-bajnokságon.

Szókimondó magatartása következtében, a szakvezetőkkel folytatott vitái után 1993-ban eltiltották, és fegyelmi büntetése miatt nem engedték indulni a vb-n, vagyis kizárták a válogatottból. Pedig ekkor már világbajnoki ezüst- és kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes volt, a barcelonai olimpián pedig a hatodik helyen végzett gyűrűn.

Ekkor az Egyesült Államokba költözött, és előbb St. Louisban, majd Sacramentóban fiatalokat oktatott. Nehéz körülmények között dolgozott, közben pedig egyedül, edző nélkül készült az atlantai ötkarikás játékokra. Megváltozott, és fegyelmezett emberként ezüstérmet nyert.

Egy év múlva hazaköltözött, Sydneyben pedig rendkívül tudatosan, magabiztosan versenyzett, és látványos gyakorlata emlékezetes körülmények között olimpiai aranyérmet jelentett számára.

A világversenyeken csak gyűrűn nyert érmeket, ezért manapság már sokan szerspecialistaként emlékeznek rá, pedig akkoriban erre még nem volt lehetőség. Sikertörténete a 2002-es debreceni világbajnokság megnyerésével vált teljessé, így a következő évben egy olimpiai arany- és ezüst-, egy világbajnoki arany- és öt ezüst-, illetve egy Európa-bajnoki arany-, egy ezüst- és négy bronzérem után visszavonult, mert megelégelte a folytonos fogyókúrát, a kemény edzéseket, és már a motivációja is hiányzott, hiszen mindent elért, amit akart.

Versenyzőként a torna száz százalékban kitöltötte az életét, ezért az edzések mellett nem tudott komolyan tanulni, de a civil életben elsősorban nem emiatt szembesült nehézségekkel. Miután 2005-től elkezdte kapni az olimpiai életjáradékot, felvettek egy svájci frank alapú, biztosítással egybekötött hitelt a családi házukra, aminek a törlesztőrészlete az egekbe szökött a 2008-as gazdasági világválság után. Mindez ha nem is tette tönkre, mert nélkülözniük nem kellett, de rendkívül nehézzé vált a megélhetésük.

Előfordult, hogy több különböző állása volt egyszerre. Minden munkát elvállalt, tevékenykedett egy önkormányzat sportosztályán, játszótereket gyártó cégnél, volt újságíró és középiskolában testnevelő, másfél évig pedig egy kocsmában csaposként dolgozott, de így is nehezen éltek meg.

Először 2008-ban foglalkozott gyerekekkel Sopronban, de a kezdeti sikerek és népszerűség után ellehetetlenítették a saját tornaiskoláját. Két évig, 2011 és 2013 között Izlandon egy klubcsapatnál dolgozott, amit szintén nagyon szeretett, ám két év után a felesége honvágya miatt hazatértek. Csollány ezután másfél éven át Sopron és Svájc között ingázott, ahol szintén tornaedzőként dolgozott, ahogyan később Ausztriában is.

Időközben a magyar szövetség segítségével a soproni klubhoz került, ám végül ott sem volt maradása, pedig tevékenységét a szövetségi kapitány is méltatta.

Később főállású édesapaként intézte a négytagú család dolgait, emellett az ELTE szombathelyi központjában heti kétszer külsős torna-szakoktatóként tanította a leendő tornatanárokat arra, hogyan oktassák majd a testnevelést, illetve Sopronban egy táncegyesületben tanított talajakrobatikát.

Forrás

politikon.hu Feliratkozás a legfrissebb hírekről és frissítésekről szóló értesítésekre.
LEGKÖZELEBB
ENGEDÉLYEZEM
Share to...

Ez a weboldal sütiket használ, hogy látogatóinknak a lehető legjobb élményt tudjuk nyújtani. Ha tovább böngészi weboldalunkat, hozzájárul a sütik használatához. A testreszabáshoz kattintson a beállításokra, vagy lépjen tovább az "Elfogadom" gombra kattintva.

WeePie Cookie Allow cookie category settings icon

Sütik beállításai

Az alábbiakban kiválaszthatja, hogy milyen típusú sütiket engedélyez ezen a weboldalon. Kattintson a "Beállítások mentése" gombra a választás alkalmazásához.

OperatívWeboldalunk operatív cookie-kat használ. Ezek a sütik szükségesek ahhoz, hogy weboldalunk működhessen.

AnalitikaiAz analitikai sütik engedélyezése, mely honlapunk elemzését és optimalizálását szolgálja.

Közösségi médiaA közösségi média kiszolgáűlását célzó sütik engedélyezése, hogy harmadik féltől származó tartalmakat, például YouTube és FaceBook tartalmakat jelenítsen meg Önnek.

HirdetésA hirdetések elhelyezésének nyomon követésével kapcsolatos sütik engedélyezése, mely honlapunk elemzését és optimalizálását szolgálja.

EgyébAz összes egyéb, nem analitikai, nem közösségi média- vagy reklámcélú szolgáltatásoktól származó, harmadik féltől származó sütik engedélyezése.

WeePie Cookie Allow close popup modal icon