Gyilkosság áldozata lett a napok óta keresett ungvári nő 6

Gyilkosság áldozata lett a napok óta keresett ungvári nő

Jackovics Gabriella megölésével egy nagyszőlősi férfit gyanúsítanak. A 30 éves, házas férfi kapcsolatban állt az áldozattal – közölte a kárpátaljai rendőrség január 13-án.

A 37 éves ungvári nő több, mint egy hete tűnt el. Holttestére január 12-én bukkantak rá. A rendőrség hivatalos tájékoztatása szerint a nő testén erőszakra utaló jelek voltak. Több törést és fejsérülést is szenvedett. A halál oka fulladás volt.

A gyanúsított házában megtalálták az áldozat személyes tárgyait és iratait. A férfi bevallotta, hogy napok óta ő válaszolt az üzenetekre a nő mobiltelefonjáról, hogy eloszlassa az eltűnésével kapcsolatos gyanút.

A férfit ideiglenes letartóztatásba helyezték. Tettéért akár 15 év szabadságvesztésre is számíthat.

Forrás

ElőzőKövetkező

Mire költik az emberek a koronavírus-oltásért kapott ezer hrivnyát? 3

Mire költik az emberek a koronavírus-oltásért kapott ezer hrivnyát?

A könyvek vásárlása továbbra is prioritás az állampolgárok számára „Zelenszkij ezreséből” – olvasható az UNIAN-on.

A program indulásától, december 19-től 1,3 milliárd hrivnyát költöttek el az ukrán állampolgárok a koronavírus-védőoltás beadásáért járó szociális támogatásból – közölte Denisz Smihal miniszterelnök.

Mint mondta, a legtöbben könyvekre, mozira és vonatjegyre költik a pénzt.

Az összeget mintegy 7 millióan igényelték eddig. Csak emiatt 8,2 millió állampolgár nyitott bankszámlát.

A támogatást 4 hónapon belül használhatják fel a kedvezményezettek utazásra, sportolásra, kulturális intézmények látogatására.

A programban a Monobank, az Alfa-Bank, az A-Bank, a PrivatBank, az Oscsadbank és az Ukrhazbank vesz részt.

Forrás

Agyonverhettek egy kétéves kislányt, már a mentők se tudtak segíteni rajta 3

Agyonverhettek egy kétéves kislányt, már a mentők se tudtak segíteni rajta

A gyermek testén ütésnyomokat találtak, a szülők szerint azonban nem ők bántották a kislányt.

Szombat délután értesítették a Kelet-Erdélyben lévő kászonaltízi mentőszolgálatot a szülők, miután képtelenek voltak felkelteni kétéves kislányukat. A helyszínre kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A gyermek testén azonban ütésnyomokat észleltek, így bejelentették az esetet a Hargita Megyei Rendőrkapitányságon – számolt be róla a Főtér.

Péter Szilárd, a Hargita megyei mentőszolgálat vezetője azt nyilatkozta, hogy amikor a segélyhívás befutott, a szülők azt mondták, gyermekük öntudatlan állapotban van. A helyszínre érkező mentősök viszont már csak a halál tényét tudták megállapítani. A kislány édesanyja azt állította, hogy délután lefektette a gyermeket, de felébreszteni már nem tudta. Figyelemre méltó, hogy a gyermek arcán és combján ütésnyomokat találtak, amit az anya azzal magyarázott, hogy az utóbbi időben a gyermek többször elesett.

Kászonaltíz polgármestere, András Zoltán viszont arról számolt be, hogy a roma nemzetiségű kislány már két-három órája halott volt, amikor a mentősök a helyszínre érkeztek. Az anya azt állította, hogy születéskor szívproblémát állapítottak meg az orvosok a gyermek esetében. A helyi ápolónő azonban nem tud a szívbetegségről, a család rég nem volt orvosi viziten.

A rendőrség jelenleg is vizsgálja az eset körülményeit. A boncoláskor minden bizonnyal kiderül, mi okozta a kislány halálát.

FRISSÍTÉS
A Hargita megyei rendőrség tájékoztatása szerint a kislány testén látható ütésnyomoknak nincs közük a halál beálltához. A boncolás során kiderült, hogy a kislány halála nem erőszakos volt. Az ügyben a csíkszeredai ügyészség bűnvádi eljárást indított gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával.

Forrás

politikon.hu Feliratkozás a legfrissebb hírekről és frissítésekről szóló értesítésekre.
LEGKÖZELEBB
ENGEDÉLYEZEM
Share to...