Fudan: Mintegy húszezer aláírást gyűjtött az ellenzék 44

Fudan: Mintegy húszezer aláírást gyűjtött az ellenzék, miközben a kormány folytatja a projekt előkészítését

Pár tízezer, a hvg.hu információi szerint kérdésenként mintegy 20 ezer aláírás gyűlt össze az első napokban az ellenzék népszavazási kezdeményezéseinek – Fudan Egyetem és álláskeresési járadék – támogatására. Hivatalos számot a szervezők egyelőre nem mondanak, csak annyit, hogy “jól halad” a gyűjtés. Az idő azonban ellenük dolgozik, mivel ha a parlamenti választásra ezt a referendumot is ki akarják tűzetni, január közepén le kell adni az aláírásokat, ami azt jelenti, hogy a következő, nem túl mozgalmas hetekben kellene igazán sokat gyűjteni. A kormány közben nem tett le a Fudanról, tovább haladnak az előkészítéssel.

A Fudan-botrány Nagy port kavart Magyarországon az Orbán-kormány bejelentése, miszerint Budapesten nyit campust a kínai Fudan Egyetem. Az egyetem – amely okiratában deklarálta a kínai kommunista párt szolgálatát – a tervezett Diákváros területén kapna helyet, de nem csak ez okozott felháborodást, hanem a beruházás több mint 500 milliárd forintos költsége is. A Fudan-ügy fejleményeit cikksorozatunkban követheti. Friss cikkek a témában Fudan: Mintegy húszezer aláírást gyűjtött az ellenzék, miközben a kormány folytatja a projekt előkészítését A lehető legrosszabb időpontban kell az ellenzéknek 200 ezer aláírást gyűjtenie Megkapták Karácsonyék az íveket, indulhat az aláírásgyűjtés a Fudan-népszavazásra Néhány tízezer aláírást gyűjtött eddig össze a hvg.hu információi szerint Karácsony Gergely két népszavazási kérdéséhez egyenként az ellenzék országos aláírásgyűjtő akciójában. Pontos számot hivatalosan nem közölnek egyelőre a szervezők, de úgy tudjuk, a csütörtökön kezdődött aláírásgyűjtésről hétfő délelőtt kérték be először a részeredményeket, és meg nem erősített információink szerint 20 ezer körüli szignóról futottak be adatok, bár ezek nem teljesen naprakész számok lehetnek. Ezzel együtt is a kérdésenként 200 ezer támogató szignó január közepére ideálisnak tűnő összegyűjtéséhez a következő hetekben nagyon rá kell kapcsolni.

A vártnál sokkal jobban halad az aláírásgyűjtés, és nemcsak Budapesten, hanem vidéken is

– mondta az első napok tapasztalatairól a hvg.hu kérdésére a “jövővédő” aláírásgyűjtési kampányt is kézben tartó Zaránd Péter, aki amúgy Márki-Zay Péter kampányfőnöke. Zaránd konkrét számot kérdésünkre sem kívánt elárulni. Arra amúgy, hogy ő ennek a projektnek a felelőse, magyarázatot adhat, hogy bár a népszavazást Karácsony Gergely főpolgármester magánszemélyként kezdeményezte, a tervezett Fudan Egyetem ügye nemcsak az ő, hanem az egész ellenzéki együttműködés egyik fontos kampánytémájává vált. Ráadásul a referendum kiírásához szükséges, kérdésenként legalább 200 ezer érvényesnek aláírás összegyűjtése sem megy anélkül, hogy abban az ellenzéki összefogás hat pártja – MSZP, Párbeszéd, LMP, Jobbik, Momentum, DK – és Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt mozgalma aktívan ne venne részt.

Két kérdés, egyenként 200 ezer szignó

Azt Zaránd Péter is megerősítette, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom és mind a hat párt részt vesznek az aláírásgyűjtésben, alapvetően országszerte az előválasztáson megválasztott 106, közös ellenzéki egyéni képviselőjelöltre és körzetére támaszkodva. A Nemzeti Választási Irodán (NVI) múlt héten, Karácsony által első körben felvett, 26 ezernél is több aláírásgyűjtő ívet nagyjából egyenlő arányban osztották el az egyes országgyűlési választókerületek között, illetve kapott belőlük a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP). Az MKKP “passzivistái” 12 budapesti és egy vidéki – székesfehérvári – helyszínen gyűjtenek. Cikkünk megjelenésével egyidőben posztolt éppen a nehézségekről az MKKP a Facebookon. Azt írták: “Próbálnánk segíteni a népszavazásos aláírásgyűjtésben, de épp elakadunk, mert alig kaptunk az ellenzéktől aláírásgyűjtő íveket (…) 680 ívet adtak nekünk, mi már akkor is hüledeztünk, hogy ez nagyon kevés.”

A “jövővédő” népszavazást legtöbben talán a Fudan Egyetem elleni egyik kérdésről ismerik, de valójában két kérdésről van szó. Az egyik kérdés valóban a korábban a kormány, a főváros és a IX. kerület közötti konszenzussal és együttműködésben tervezett Diákváros projektet nagyrészt “felfaló” kínai Fudan Egyetem budapesti kampusz-beruházását előkészítő törvény visszavonására irányul. A másik téma kevésbé ismert, viszont potenciálisan többeket érinthet, mivel azt célozza, hogy a jelenlegi 3 hónap helyett 9 hónapig folyósítsák az álláskeresési járadékot (egykori nevén munkanélküli segélyt). A két kérdés tehát a következő:

  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen? Ha a kérdésenként felvett 26 667 ívet – levonva belőle az MKKP-nak átadottakat – nagyjából egyenlő arányban elosztjuk a 106 választókerület között, akkor körülbelül kétszer 220-230 jut egy választókerületre, és mivel mindegyik ívre 15 név fér el, ez kérdésenként 3300-3500 aláírást jelenthet.

A hvg.hu információi szerint vannak választókerületek, ahol már szombaton, illetve vasárnap el is fogytak az ívek, vagyis már az első néhány napban össze tudtak gyűjteni a kérdésenként 3000-nél is több támogató szignót. Az NVI-től menet közben pótlólag is lehet plusz íveket igényelni, de az első körben felvett ívek száma is elvileg bőven túlbiztosított, mivel ha a 26 667 ívet teljesen feltöltik aláírásokkal, az kérdésenként az előírt dupláját, 400 005 aláírást jelent. Muszáj egyébként jóval többet – 20-30, de akár 50 százalékkal is többet – gyűjteni, mivel az NVI csak a minden szempontból szabályos, hiánytalan támogatásokat fogadja el érvényesnek, márpedig elírások, pontatlanságok ilyenkor mindig nagy számban előfordulnak.

Az aláírásgyűjtő pontokon résztvevőktől a hvg.hu úgy tudja, a többség úgy megy oda a kampány helyszíneire, hogy “a Fudan-népszavazást jöttem aláírni”, arról kevesebben tudnak, hogy az álláskeresési járadékról is lesz referendum, és annak a támogatói ívét is alá lehet írni, de általános tapasztalat, hogy aki már ott van, az mindkét kérdéshez aláír az íveken. Az ellenzék úgy számol: a Fudan eltörlésével együtt a Diákváros területén 12 ezer vidéki lakhatásáért is küzdenek, így ez a kérdés vidéken is tömegeket mozgathat meg, éppúgy, mint az álláskeresési járadék témája. Az elsők között írta alá egyébként az íveket Márki-Zay Péter is – aki szombaton eltörte a bal kezét, de mint fogalmazott, szerencsére jobbkezes, és addigra az ívet már aláírta –, és a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt egy kampányvideót is közzétett, melyben aláírásra buzdít:

Január közepénél nincs tovább

Azt Zaránd Péter kampányfőnök – aki egyébként a Momentum alapítója és a pártból való 2018 végi távozásig a Momentum kampányfőnöke is volt, majd Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt kampányfőnöke lett – nem kívánta kommentálni, hogy az ellenzéki pártok január közepéig tervezik összegyűjteni a referendum kiírásához szükséges aláírásokat. Az mindenesetre biztos, hogy a karácsonyi, év végi időszak a mozgósítás szempontjából nem a legjobb, ráadásul az idő sürget, mert a hvg.hu információi szerint legkésőbb január közepén le kell adni az íveket, ha az ellenzék biztosra akar menni, hogy a népszavazást kiírják a kormány “gyermekvédelmi” referendumával és az országgyűlési választásokkal egy időpontra. Erről itt írtunk bővebben:

A lehető legrosszabb időpontban kell az ellenzéknek 200 ezer aláírást gyűjtenieJanuár közepére szeretne az ellenzék összegyűjteni kétszázezer aláírást, hogy a parlamenti választással egy időben rendezhessék a Fudan-népszavazást, de közben mindenki az ünnepekre készül, és szinte csak az hallatszik, amit a kormány mond.

Az Országgyűlés november elején változtatott törvényt, így már lehetséges népszavazást és országgyűlési választást tartani úgy, hogy a két esemény között kevesebb mint 41 nap legyen a különbség, vagyis akár egy napon is rendezhető a kettő. A változtatás ötlete amúgy nem a kormányé volt, ezt a törvénymódosítást Szabó Tímea párbeszédes képviselő nyújtotta be. Végül a parlament mégsem az ő, hanem az exjobbikos Volner János módosítóját fogadta el, ami az ellenzék számára korlátozóbb volt, mert a közforgalom előtt nyitott magánterületen végzett aláírásgyűjtést a tulajdonos írásbeli beleegyezéséhez kötötte, ezzel az aláírásért pultozók dolgát nehezíti.

Nehezíti az ellenzék dolgát emellett a karácsonyi, év végi időszak és az is, hogy az idő nem nekik dolgozik. Eleve hónapokkal később tudták csak elkezdeni az aláírásgyűjtést, mint tervezték. Karácsony Gergely még júliusban benyújtott öt kérdése közül ugyanis a Nemzeti Választási Bizottság által augusztus végén jóváhagyott fenti kettő ellen több felülvizsgálati kérelmet is benyújtottak magánszemélyek és szervezetek – például a Volner Párt és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara – a Kúriához, a legfelsőbb bírói fórum pedig szinte maximálisan kihasználva a számára előírt legfeljebb 90 napos törvényi határidőt, csak december elején engedte tovább a két kérdést.

Az egyenként 200 ezer aláírás összegyűjtésére pedig ugyan a törvény 120 napot, vagyis szűk 4 hónapot ír elő legfeljebb, de az ellenzékinek érdeke ezt minél előbb, legkésőbb január közepéig leadni, hiszen ezután még több, hosszú határidő is következik. Az NVI-nek például legfeljebb 60 napja van az aláírások hitelességének ellenőrzésére. Ha ezt maximálisan kihasználják, akkor március közepén hozhatnak hitelesítő döntést, ezután pedig az Országgyűlés nem mérlegelhet, köteles elrendelni a népszavazást, ám erre is van a törvényhozásnak legfeljebb 30 napja. Ehhez jön ezután Áder János köztársasági elnök 15 napos határideje, ami alatt ki kell tűzze a népszavazás időpontját. A határidők maximális kihasználása esetén máris április végén járunk, miközben az országgyűlési választás április elejétől kezdve május végéig bármilyen időpontra eshet.

A kormány nem tett le a Fudanról

Bár Karácsony Gergely főpolgármester hivatalosan részben azért döntött úgy, hogy a főváros korábbi fenyegetésével és az ezt lebegtető közgyűlési határozattal szemben végül nem vétózza meg a 2023-as atlétikai világbajnokságot, mert szerinte a kormány „már rég elengedte ezt a Fudan-történetet”, valójában a Budapest aligha tudta volna megakadályozni érdemben a sportrendezvényt, ráadásul minden jel szerint a kormány egyáltalán nem tett le a Fudan-projektről.

Karácsony kijelentésének kommentálása elől december elején egy Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter – többszöri visszakérdezés ellenére is – kitért, sőt azt mondta, hogy szerinte ez nem tartozik azon kérdések közé, amikre neki válaszolnia kellene. Ugyanakkor minden jel arra mutat, hogy a nyár közepén tapasztalt lassulás, illetve tétovázás után a kormány több lépést is tett a Fudan-projekt előkészítésére, miközben hivatalosan úgy tűnik, hogy “jegeli” a kérdést, mondván: 2022 végéig kell bemutatnia a terveket, amelyek megvalósításáról népszavazás dönthet.

Addig is a színfalak mögött folytatódik viszont a projekt előkészítése: augusztus végén megalakult a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány. Ennek fő feladata a Fudan Hungary Egyetem fenntartása – hasonlóan a “modellváltó” egyetemek alapítványaihoz –, ám az egyetem még nem működik, az építkezést sem kezdték el, így nincs is mit fenntartani. Viszont a közérdekű vagyonkezelő alapítványnak nem kevés, az államtól kapott vagyona van – 600 millió forintnyi pénz és 13,2 milliárd forint értékű állami ingatlan –, ezzel pedig a kuratórium gazdálkodhat, vállalkozhat.

Már főigazgatója is van a nem létező Fudan Egyetemet fenntartó alapítványnakPalkovics László miniszter részben egy korábbi helyettes államtitkárnak engedte át az irányítást, de maradt a kuratórium elnöke. A fenntartó alapítványnak egyelőre nincs mit fenntartani, mivel a kínai egyetem budapesti kampusza nem létezik: a kormány népszavazást ígért róla – a főpolgármester el is indított egyet -, de ettől függetlenül már nagy lépésekkel készítik elő a beruházást.

Ráadásul a nem létező egyetemet fenntartó Alapítvány kuratóriuma is egyre csak bővül. Októberben például egy főigazgatóval, miután az eddigi kuratóriumi elnök, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter mellé ebbe, a más felsőoktatási intézményi alapítványoknál nem létező, újonnan létrehozott pozícióba kinevezték Bertáné Dr. Bényi Krisztinát. A főigazgatónak a felsőoktatási szférában nincs ugyan munkatapasztalata, de korábban a Miniszterelnökség helyettes államtitkára volt. Arra azonban Palkovicsék nem válaszoltak a hvg.hu-nak, hogy milyen módon és kvalitások alapján választották ki a posztra Bényi Krisztinát, ahogy azt is titkolják, mennyit keres.

Titkolják a Fudan-alapítvány főigazgatójának fizetésétA hvg.hu-t hetek óta válaszra sem méltatja, a szintén Fudan-ügyben érdeklődő ellenzéki képviselőket pedig érdemi válasz nélkül „tájékoztatja” a kormányzat. Így továbbra sem tudjuk, mi szüksége volt a még nem is létező Fudan Egyetemet fenntartó alapítványnak egy főigazgatóra, és nem ismert az egykori helyettes államtitkár főigazgatói fizetése sem.

A hvg.hu közérdekű adatigénylése nyomán időközben kiderült az is: a beruházás előkészítésén is dolgozik már állami megbízásból egy cég. A témában hozott, májusi kormányhatározat szerint a Fudan Egyetemet is magában foglaló Budapest Diákváros projekt előkészítését és megvalósítását egy 100%-ban állami tulajdonú zártkörű részvénytársaságnak kellene végezni, méghozzá olyannak, amelyet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. hoz létre ötmillió forint jegyzett tőkével és 395 millió forint tőketartalékkal.

Miután az új MNV-s leánycégnek a cégbíróságon még novemberben sem volt nyoma, a helyzet tisztázása érdekében a hvg.hu közérdekű adatigényléssel fordult az MNV-hez. Az állami cégtől azt a választ kaptuk, hogy végül önálló vállalat a projektre nem jött létre. Közlésük szerint a Diákvárosról nyáron elfogadott törvény alapján “nem új alapítású társaság, hanem az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság mint építtető látja el a Budapest Diákváros beruházás tekintetében felmerülő állami feladatokat”.

Baranyi Krisztina gátolja, ahol tudja Az eredetileg tervezett Diákváros-projektet alapvetően felborító Fudan-beruházás ellen Karácsonnyal együtt kezdettől fogva tiltakozó ferencvárosi polgármester, Baranyi Krisztina is arról számolt be a hvg.hu-nak, hogy jól halad az aláírásgyűjtés. A polgármester arról is kérdeztük, hogy állnak a kerületnek, saját hatáskörben hozott intézkedései, melyekkel a Fudan-projektet késleltetni, akadályozni kívánják. Baranyi ugyanis még szeptember végén jelentette be, hogy a konkrét területre új építési szabályzat alkotását kezdeményezi a kerületnél, ez pedig csak olyan épületet enged építeni ott, ami a Diákváros terveiben is szerepelt. Továbbá, amíg az új szabályozás elkészül, addig is változtatási tilalmat kezdeményez, hogy a területen semmilyen telekalakítás, építkezés ne kezdődhessen el – ígérte. Most kérdésünkre azt mondta, ezzel úgy állnak, hogy október közepén a javaslatára a kerület képviselő-testülete döntött a területre jelenleg érvényes szabályozási terv módosításáról, ehhez a munkához közbeszerzést írtak ki, ez zárult le nemrég. A tervezett szerződéskötést követően a szabályozási terv módosítása viszonylag rövid idő alatt meglesz, így úgy számol, hogy a változtatási tilalom elrendelése is január-február táján elképzelhető.

ElőzőKövetkező

Családi vállalkozás 8

Családi vállalkozás

A rendőrség január 19-én kapta a bejelentést, hogy egy Debrecenből Mátészalkára közlekedő vonaton egy tinédzsert két ismeretlen bántalmazott, kirabolt – írja a police.hu.

A kiskorú egyedül utazott, amikor két 21 éves fiatalbűnöző belekötött.

Az áldozat próbált kitérni az atrocitás elől, egy másik vagon felé vette az irányt, de a két vagon között mindketten nekiestek, ütötték-rúgták. A fiú értékeit hátrahagyva elmenekült. Támadói megakadályozták, hogy azokhoz hozzáférjen, majd a nyírmihálydi megállóhelyen leszálltak.  Elvitték a fiú kabátját, bőröndjét, hátizsákját, laptopját, mobiltelefonját, iskolai és személyes iratait.

A rendőrök egy napon belül, január 20-án lakóhelyükön elfogták a bűncselekmény két feltételezett elkövetőjét. G. A. 21 éves és L. Sz. 21 éves nyírmihálydi lakosokat. Rablás, súlyos testi sértés megalapozott gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették őket,  előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A bűnpártolás vétség megalapozott gyanújával kihallgatták G. A. szüleit. Ők a nyomozás adatai szerint közreműködtek a rabolt  tárgyak értékesítésében, és megsemmisítésében a bizonyítás meghiúsítása érdekében. A bőröndöt elégették, a telefont összetörték, a hátizsákot eladták egyik szomszédjuknak. Otthonukban sértetlen állapotban az eltulajdonított laptopot, és ruhaneműket foglaltak le a rendőrök.

Forrás

A hideg lábak hat ellenszere 9

A hideg lábak hat ellenszere

A téli hónapokban sokan küzdenek azzal, hogy lábuk olyan fagyos, mint a jég, és hiába húznak zoknit, a hűvösség nem tágít. Néhány tipp segítségével újra felmelegíthetjük a hideg lábfejeket!

Meleg öltözet

Ahogy azt már említettük, először a végtagjaink jelzik, hogy fázunk. Ha hidegnek érezzük a lábunkat, húzzunk meleg zoknit, és szükség esetén vegyünk magunkra egy extra réteg ruhát is, hogy a testünk érezze, melegen tartjuk. Arra azonban ügyeljünk, hogy se a zokni, se a cipő ne legyen túl szoros, mert az még jobban elszorítja a vérkeringést, így a lábunk nem tud kellően felmelegedni. A különféle melegítőpárnák is jó szolgálatot tehetnek, ám vigyázzunk, hogy ezek ne legyenek túl forróak, különben könnyen égési sérüléseket okozhatunk velük.

Olajos masszázs

A masszírozás kíméletes és nagyon kellemes módja a kihűlt kéz- és lábfejek felmelegítésének, hiszen serkenti a vérkeringést, így a szervezet belülről kezdi “felmelegíteni” a fázós részeket. A masszírozáshoz használhatunk pár csepp olíva-, szőlőmag- vagy jojobaolajat is, melyek gyulladáscsökkentő hatásuk mellett a bőr barrier rétegét is támogatják, így az kevésbé lesz hajlamos a repedezésre, hámsérülésekre. 5-10 perc olajos masszázs után húzzunk pamut zoknit, és pihenjünk így legalább fél órát (de akár egész éjszakán át is hagyhatjuk hatni). Az olajos masszázs hatását még tovább fokozhatjuk, ha a választott bázisolajban pár csepp melegítő hatású illóolajat (például rozmaring- vagy citroromfűolajat) is elkeverünk.

Keserűsós lábfürdő

Magas magnézium-szulfát-tartalmának köszönhetően a keserűsó elsősorban stresszoldó hatásáról ismert, de a hideg lábak felmelegítésére is kiváló lehet. Fájdalomcsillapító hatású, csökkenti a gyulladásokat és a duzzanatot, valamint felgyorsítja az izmok regenerációját és fokozza a vérkeringést. 2-3 evőkanál keserűsót keverjünk el egy lavór meleg vízben, és áztassuk benne a lábunkat 10-15 percig – különösen ajánlott bevetni, ha előtte a szabad levegőn mozogtunk.

Lábtorna

Ha úgy érezzük, a lábfejünk hőmérséklete egy jégcsapéval vetekszik, mozgassuk át alaposan! Végezzük bokakörzéseket, járunk felváltva a sarkunkon és lábujjhegyen, pipáljunk és spicceljünk a lábfejünkkel, vagy lépcsőzzünk egy kicsit, ezek mind fokozzák a vérkeringést a lábfejben. Kutatások kimutatták, hogy a lábfejet átmozgató gyakorlatokkal akár több Celsius-fokkal is megemelhető a láb hőmérséklete.

Gyömbértea

A kellemesen pikáns gyömbértea melegítő, vérbőséget fokozó ital, mely értágító hatásának köszönhetően a perifériás keringést is remekül felpörgeti. 1 evőkanál reszelt gyömbért forrázzunk le 3 deciliter vízzel, hagyjuk állni 10 percig, majd szűrjük le és egy kis mézzel ízesítve kortyolgassuk el – az izzasztó hatást hamarosan érezni fogjuk. Emellett a gyömbértea rendszeres fogyasztása jó hatással van az emésztésre és az immunrendszer működésére is.

Vitaminpótlás

A krónikus fázás hátterében gyakran hiánybetegség húzódik meg, ezért ha sokszor jegesek a lábaink, érdemes ellenőriztetni a vas- és B12-vitamin-szintünket. Mindkét anyag kulcsszerepet játszik a vérképzési folyamatokban: a vas hatással van a sejtek hőtermelő képességére, biztosítja a hemoglobin megfelelő koncentrációját, valamint segít a vörösvérsejteknek oxigént szállítani a test minden részébe, míg a B12-vitamin biztosítja az idegrendszer és a vérképzés normál működését. Ha a vérvizsgálat igazolja ezek valamelyikének hiányát, fogyasszunk több húst, belsőséget, tojást és leveles zöldségeket.

Forrás

politikon.hu Feliratkozás a legfrissebb hírekről és frissítésekről szóló értesítésekre.
LEGKÖZELEBB
ENGEDÉLYEZEM
Share to...

Ez a weboldal sütiket használ, hogy látogatóinknak a lehető legjobb élményt tudjuk nyújtani. Ha tovább böngészi weboldalunkat, hozzájárul a sütik használatához. A testreszabáshoz kattintson a beállításokra, vagy lépjen tovább az "Elfogadom" gombra kattintva.

WeePie Cookie Allow cookie category settings icon

Sütik beállításai

Az alábbiakban kiválaszthatja, hogy milyen típusú sütiket engedélyez ezen a weboldalon. Kattintson a "Beállítások mentése" gombra a választás alkalmazásához.

OperatívWeboldalunk operatív cookie-kat használ. Ezek a sütik szükségesek ahhoz, hogy weboldalunk működhessen.

AnalitikaiAz analitikai sütik engedélyezése, mely honlapunk elemzését és optimalizálását szolgálja.

Közösségi médiaA közösségi média kiszolgáűlását célzó sütik engedélyezése, hogy harmadik féltől származó tartalmakat, például YouTube és FaceBook tartalmakat jelenítsen meg Önnek.

HirdetésA hirdetések elhelyezésének nyomon követésével kapcsolatos sütik engedélyezése, mely honlapunk elemzését és optimalizálását szolgálja.

EgyébAz összes egyéb, nem analitikai, nem közösségi média- vagy reklámcélú szolgáltatásoktól származó, harmadik féltől származó sütik engedélyezése.

WeePie Cookie Allow close popup modal icon