Ezek a legnépszerűbb magyar üdülőhelyek az ünnepek idején 41

Ezek a legnépszerűbb magyar üdülőhelyek az ünnepek idején

Budapest, Hajdúszoboszló, Eger, Pécs és Hévíz vonzza a legtöbb turistát az ünnepek alatt a Szallas.hu adatai szerint – hangzott el szombaton az M1 Ma délelőtt című műsorában.- hangzott el szombaton az M1 Ma délelőtt című műsorában…
Forrás

ElőzőKövetkező

Meleg étellel, kibélelt hellyel lehet védeni az állatokat a hidegben 2

Meleg étellel, kibélelt hellyel lehet védeni az állatokat a hidegben

A hidegben fontos kibélelni az állatok helyét, többször cserélni a vizüket, és az is sokat segít, ha meleg ételt kapnak – emelte ki Abai Erika, a Zalaegerszegi Bogáncs Állatvédő Egyesület menhelyvezetője pénteken az M1 aktuális csatornán.

A menhelyvezető elmondta: minden reggel jégtöréssel kezdik a napot, mert befagynak a vizes edények. Ezért folyamatosan forralják és cserélik az állatok vizét. Emellett mindennap meleg ételt készítenek: táppal kevert főtt húst adnak az állatoknak.

A szakember minden állattartónak – különösen a kinti állatok esetében – javasolja, hogy figyeljenek oda az állatok vizére és mindennap adjanak nekik meleg ételt.

Abai Erika azt mondta: sok helyen még mindig nincs kutyaház, sőt egy fedett hely sem, pedig különösen a hidegben nagyon fontos, hogy legyen egy hely, ahová be tudnak húzódni az állatok.

A telepen a kenneleket, kutyaházakat forgáccsal vagy szalmával bélelik ki, hogy védjék a kutyákat a hidegtől. A macskáknak is dobozokat bélelnek ki, kutyaházakat függönyöznek le, ahová az ebek be tudnak menni melegedni.

Kitért arra: most is sok helyen dobnak ki kutyákat, vemheseket is. Aki ilyet lát, azonnal értesítse a helyi állatvédőket – hangsúlyozta.

Abai Erika azt mondta: ilyenkor az önkéntesek nyújtják a legnagyobb segítséget. Télen még több az állat, és több a munka is. Ezért nagyon sokat jelent, ha valaki segít beszalmázni a házakat, cserélni a vizet, vagy elviszi sétálni, mozogni az állatokat a hidegben.

(MTI)

Forrás

Elképesztő ütemben halmozzák a pénzt a gazdagok Magyarországon, rég láttunk ilyet 4

Elképesztő ütemben halmozzák a pénzt a gazdagok Magyarországon, rég láttunk ilyet

Több mint 7800 milliárd forintra bővült a magyar privátbanki szolgáltatók által kezelt vagyon tavaly, ebben nagyrészt a K&H privátbankjának tavalyi limitmódosítása játszik szerepet, de a friss pénzek, a jól teljesítő tőkepiacok és még a forint gyengülése is segítette a gazdagabb magyarok vagyongyarapítását. A legnagyobb privátbanki szolgáltató továbbra is az OTP Private Banking, de a K&H ment tavaly a legnagyobbat a szolgáltatók között és ezzel felkerült az öt legnagyobb hazai privátbank közé.

A most már negyedéves gyakoriságú Portfolio Privátbanki Felmérést 2006 vége óta rendszeresen elkészítjük. A januári felmérésünkben 12 privátbanki szolgáltató vett részt. A válaszadók által nyilvántartott vagyon 2021. december végén meghaladta 7800 milliárd forintot, ami gyakorlatilag teljes piaci lefedettséget jelent. Mostani felmérésünkben az MKB Bank, a CIB Bank és a Generali nem közölt friss adatot, így esetükben a tavaly szeptember végi adatokkal kalkuláltunk.

7800 milliárd felett a privátbanki vagyon

Októberben már beszámoltunk arról, hogy a K&H Private Banking limitmódosítása miatt hirtelen nagyot ugrott a privátbanki szolgáltatók által kezelt vagyon.

(A szolgáltató a korábbi 100 millió forintos belépési limit mellett meghatározott egy újabb, 30 milliós összeghatárt, így jelentősen megnőtt a kezelt vagyon és az ügyfélszám is a privátbanknál.)

A tavaly június végi 7000 milliárd feletti ügyfélvagyon december végére 7800 milliárd fölé kúszott, ami féléves szinten több mint 11, éves szinten pedig közel 20%-os vagyonbővülést jelent. Ilyen növekedésre legutóbb 2019-ben volt példa.

Forrás

politikon.hu Feliratkozás a legfrissebb hírekről és frissítésekről szóló értesítésekre.
LEGKÖZELEBB
ENGEDÉLYEZEM
Share to...