Damu Roland kitiltotta a szüleit a temetéséről 18

Damu Roland kitiltotta a szüleit a temetéséről
Már sejthette, hogy nagy a baj és szinte készült a halálra: a kórházban fekvő Damu Roland azt kérte szeretett nagynénjétől, hogy a családjából csak ő, Éva és a rokonai, valamint néhány barát vegyen részt a temetésén…. még a szüleit se hívják meg!

„Éva, te fogsz eltemetni. Se a szüleimet, se a testvéreimet ne hívd meg, te intézz mindent!”

– idézte az akkor már az intenzív osztályon fekvő színész szinte utolsó szavait Damu Angliában élő unokatestvére, Tóth Zita.

Az asszony és Roland együtt nőttek fel, gyakorlatilag testvérekként, hisz Roland Zita édesanyjánál, Évánál és annak szüleinél nevelkedett.

Mindent együtt csináltunk, egymás melletti szobában aludtunk, együtt lettünk rockerek, sőt, a színjátszó szakkörre is együtt kezdtünk el járni. Zenekart akartunk alapítani, de aztán ő elment színésznek Budapestre. Kértem, vigyen magával, ígérte, majd visszajön értem. Persze, nem jött, csak amikor már megszületett a legnagyobb fia, Andor, aki csak egy évvel idősebb az én fiamnál. Tartottuk a kapcsolatot, és amikor anyuék a fővárosba költöztek, végre ismét volt a közelben családja, támasza – emlékezett vissza a Blikknek Zita. – Akkor is bolondoztunk, bár már volt egy kis szomorúság is benne. A gyerekkora pokoli volt, sosem kapott elég szeretetet, hatalmas éhség élt benne azért, hogy szeressék, elfogadják. Voltak persze, hibái, az itallal is meggyűlt a baja, de szabadult volna ő is. Volt, hogy sírva hívta az édesanyámat, hogy vigye kórházba, mert belehal az ivásba. Kértük, ne kövesse a szüleit ezen az úton, látta a rossz példát. Újra és újra nekifutott, a halála előtt már tiszta volt, nem ivott, nem dohányzott.

Zitának rettenetesen fáj, hogy a testvéreként szeretett Rolandot a halála után is rengetegen bántják.

Halottról vagy jót vagy semmit. Roland szeretetre méltó ember volt annak, aki jól ismerte. Kereste a boldogságot, várta a csodát, ami csak nem akart eljönni, amióta a börtönből szabadult. Ő csak játszani szeretett volna, de nem hagyták – mondta szomorúan Zita, aki pontosan tudja, mi volt a színész kívánsága a temetésével kapcsolatban.

– Sokat beszéltünk a halálról, nálunk ez nem volt tabu. Roli volt mellettem a férjem temetésén, ő mondott beszédet. Én is elmondtam neki, mit és hogyan szeretnék, ha meghalok és ő is nekem. Az volt a kérése, hogy Budapesten temessék el, mert ő ott volt otthon. A szüleit és a testvéreit sem akarta, hogy részt vegyenek a temetésén, ezt anyunak is elmondta a kórházban. Hamvasztást vagy nyitott koporsós temetést akart, még nem tudjuk, melyik lesz. Biztos, hogy a szertartás szűk körű lesz, csak az édesanyám, a testvérem, egy másik unokatestvérünk, a mi gyerekeink és két nagyon jó barátja lesz jelen. Illetve Nagy Feró, ha elfogadja a meghívást. Szeretnénk, ha ő mondana beszédet. Ha van olyan kollégája, aki szeretné leróni a kegyeletét, őket is szívesen látjuk, ahogy a szertartás után rajongókat is. Azt azonban nem engedjük, hogy Roland szülei, testvérei és a felesége, Edina megjelenjenek.

A Blikk megkereste Nagy Ferót, aki elfogadta a család meghívását, és amennyiben ideje engedi, ott lesz a búcsúztatón.

Megtisztelő, hogy erre kért a család. Megrendített Roland halála

– fogalmazott a Beatrice frontembere.

Blikk.hu nyomán

Forrás

ElőzőKövetkező

Kovács Gergő: Életem legrosszabb hónapja volt, amikor MZP elkezdett könyörögni, ne szavazzanak ránk az emberek 2

Kovács Gergő: Életem legrosszabb hónapja volt, amikor MZP elkezdett könyörögni, ne szavazzanak ránk az emberek

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt még nem döntött a listájáról, a pártelnök indul egyéniben a XII. kerületben, a párt minimumcélja, hogy 71 helyen meglegyenek az aláírások.

Egy kutya a miniszterelnök-jelölt a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnál, nem pedig a párt elnöke Kovács Gergő – derült ki a politikussal készült interjúból, amit a Telexnek adott.

Kovács beszélt arról is, hogy a párt tagsága fog dönteni a listáról és az első öt-hat embernek van esélye bejutni a Parlamentbe. A saját szerepéről azt mondta, indul egyéniben is a XII. kerületben, úgy véli, a kerületet akkor is meg tudja nyerni az ellenzék, ha ő is elindul. „Meglepődnék, ha végül nem Hajnal Miklós szerezne innen mandátumot, mert az emberek főként pártokra, listákra szavaznak” – mondta.

Az április 3-i országgyűlési választásra való felkészülésről úgy nyilatkozott Kovács, hogy egyelőre abban egyezett meg a tagság, hogy először gyűjtsék össze legalább 71 helyen az induláshoz szükséges aláírásokat, és aztán majd meglátják.

Szóba került Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje is. Kovács azt mondta: „Nekem az volt életem legszarabb egy hónapja, amikor MZP elkezdett könyörögni, hogy ne szavazzanak ránk az emberek. 15 éve csinálom ezt a pártot, és soha nem tapasztaltam ilyen gyűlöletet emberek részéről”.

Számon lehet kérni a Kutyapárton, ha elindul a választáson, és miatta veszít az ellenzék?Beleszólhat a jövő évi választás végeredményébe, ha a Kétfarkú Kutya Párt önállóan indul a választáson? Ahhoz, hogy ezt eldönthessük, fontos tudni, kik a párt szavazói, és mit tennének, ha a Kutyapárt el sem indul a választáson. Elemzés.

Készítettek egy nem reprezentatív 4 ezer fős közvélemény-kutatást is. Abból 40 százalék mondta azt, hogy tudna az ellenzékre is voksolni, a többség azonban nem menne el szavazni, ha nem indulnának. Kovács szerint akkor tudnak tenni a legtöbbet a Fidesz leváltásért, ha elindulnak, és elérik az 5 százalékot, mert akkor annyival kevesebb fideszes fog beülni a parlamentbe. „Ezt én tényleg így gondolom” – mondta.

Forrás

Vizsgálatot indít a pécsi egyetem a Völner-ügyben kibukott egyetemi vizsgák miatt 2

Vizsgálatot indít a pécsi egyetem a Völner-ügyben kibukott egyetemi vizsgák miatt

A Pécsi Tudományegyetem jogi karán a 444 cikke szerint a végrehajtói kar már letartóztatott elnöke korábban sorozatban vajazott le vizsgákat.

A Völner-botrány Tízmilliós nagyságrendű kenőpénz elfogadásával gyanúsították meg Völner Pált, az Igazságügyi Minisztérium azóta lemondott államtitkárát az elmúlt évek egyik legsúlyosabb kormányzati korrupciós botrányában. A Magyar Bírósági Végrehajtó Karhoz kapcsolódó, összességében százmilliós nagyságrendű visszaélés-sorozat legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti. Friss cikkek a témában Vizsgálatot indít a pécsi egyetem a Völner-ügyben kibukott egyetemi vizsgák miatt Völner rokonának és Rogán kabinetfőnökének is „varázsolhatott” egyetemi vizsgát a Végrehajtói Kar letartóztatott elnöke Völner-ügy után: új szabályokat hoztak a bírósági végrehajtói pályázatok elbírálásához Vizsgálatot indít a Pécsi Tudományegyetem azokkal az egyetemi vizsgákkal kapcsolatban, amelyek tisztaságát a Völner-ügy során született telefonlehallgatási jegyzőkönyvek megkérdőjelezik, mivel hivatalos etikai szabályok és a vizsgaszabályzat megsértésének gyanúja merült fel. Ezt az egyetem részéről Kottász Gergely, az intézmény sajtóreferense közölte a hvg.hu kérdésére. Az egyetem azt ígéri, hogy a vizsgálat lezárulta után annak eredményéről tájékoztatni fogja a közvéleményt.

A Pécsi Tudományegyetemet azután kerestük meg, hogy a 444 hétfőn megírta: Völner rokonának és Rogán kabinetfőnökének is „varázsolhatott” egyetemi vizsgát a Végrehajtói Kar letartóztatott elnöke.

A 444 megszerezte a Schadl–Völner-ügy nyomozati anyagát, melynek részét képezik azok a feljegyzések is, amiket a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) munkatársai készítettek Schadl György, a Végrehajtói Kar egykori elnökének telefonbeszélgetéseiről. Mivel Schadlt a hatóságok huzamosabb ideig tartották megfigyelés alatt, ezért a nyomozati anyag mintegy 1734 oldalra hízott. A portál részleteket is közölt a lehallgatott telefonbeszélgetésekből, amikből az derül ki, hogy Schadl György a kapcsolatain keresztül befolyásos kormányzati figurák rokonainak, illetve bírósági végrehajtóknak és azok rokonainak segíthetett átmenni különféle egyetemi vizsgákon.

A 444 ezek közül név szerint említi Nagy Ádámot, Rogán Antal kabinetfőnökét, akinek a közéleti elfoglaltsága miatt igen jól jöhetett a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) folytatott tanulmányaiban nyújtott segítő kéz. Hozzá kell azonban tenni, hogy a KNYF az üggyel kapcsolatban csak feltételezés szintjén kötötte össze a lehallgatott beszélgetésekben megnevezett Nagy Ádámot Rogán Antal kabinetfőnökével, ahogyan az is érdekes, hogy bár Schadl a nyomozati anyag tanúsága szerint igen intenzíven foglalkozott Nagy ügyével, és több vizsgán is átsegítette, mégsem derül ki a jegyzőkönyvezett lehallgatásokból, hogy mégis ki kérte meg a közbelépésre.

A portál állítása szerint a PTE-n kívül Schadl keze a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karára is elért, itt tehetett sikeres vizsgát egy telefonhívásának köszönhetően Völner Pál egy rokona is. Ugyanakkor az igazi, nagyüzemszerű vizsgavarázslás terepe a pécsi egyetem volt, ahol – legalábbis a 444 állításai alapján –, Schadl Nagy Ádámon kívül még több végrehajtónak és azok rokonainak intézhetett sikeres vizsgákat. Ezzel kapcsolatban a portál megnevezi dr. Mészáros Emil Pál tanársegédet, Prof. Dr. habil. Kőhalmi Lászlót, a Kriminológiai és Büntetés-végrehajtási Jogi Tanszék vezetőjét és dr. Kovács Bélát a jogi kar dékáni hivatalának vezetőjét, mint olyanokat, akik segítettek a fővégrehajtónak „varázsolni”. Tudni kell, hogy Schadl maga is a pécsi jogi karon oktatott, sőt Mészáros korábban a tanítványa is volt.

A 444 megkereste az érintetteket, akik közül Nagy Ádám, illetve Völner Pál nem nevesített rokona nem reagáltak a portál kérdéseire, míg Mészáros Pál Emil először tagadta, hogy a leiratokban szereplő telefonbeszélgetések megtörténtek volna, később pedig, amikor a portál újságírója szembesítette ezekkel, annyit mondott, hogy Schadl Györggyel baráti viszonyban vannak, de a leiratokban foglaltakra csak később fog tudni reagálni. Kőhalmi László a portálnak úgy nyilatkozott, hogy bármely hallgatónak lehetőséget nyújt arra, hogy a vizsgaidőszak végéig pótolhassa a hiányzó házidolgozatát. Kovács Béla pedig kijelentette, hogy csakis az ügyvédje jelenlétében hajlandó nyilatkozni.

Forrás

politikon.hu Feliratkozás a legfrissebb hírekről és frissítésekről szóló értesítésekre.
LEGKÖZELEBB
ENGEDÉLYEZEM
Share to...