Bolhapiacot nyitna egy működő katolikus templomban 18

Bolhapiacot nyitna egy működő katolikus templomban egy Cohen nevű “francia”

Használtcikk-piacot szeretne nyitni a Loire-folyó völgyében, Párizs és Tours között található Chateaudun település Magdolna templomában Julien Cohen francia televíziós személyiség – írja az Aleteia című francia katolikus hírportál nyomán az MTI.

Bolhapiacot nyitna egy működő katolikus templombanNos, íme a “televíziós személyiség”

Cohen a tavaly év végéig a France 2 csatornán futó Affaire conclue, magyarul “Az üzlet megköttetett” című műsor egyik házigazdája volt, ahol szintén régiségekkel, használtcikkekkel foglalkoztak. December végén jelentette be, hogy kiszáll a műsorból, mert a forgatás szerinte sok energiáját és idejét vette, el, és több időt szeretne a magánéletére fordítani.

Az Aleteia tudósítása szerint Julien Cohen megvásárolná a Loire-folyó völgyében fekvő templomot, amelyben használtcikk-piacot szeretne létrehozni. “Megnéztem, és azt kell mondanom, hogy hűha. Pont ez kell nekem” – mondta a tévés a France 3 televízió helyi híroldalának. A tudósításból kiderül, hogy Cohennek több ilyen üzlete is van már; az egyiket egy korábbi vágóhídon rendezte be, egy másikat pedig a francia jegybank egyik egykori kirendeltségének épületében hozott létre.

Cohen a France 3-nak elmondta, hogy 26 önkormányzatnak küldtek pályázati felhívást, és a chateauduni prefektúra vissza is jelzett, hogy lenne értékesítendő ingatlan. A tévés többet meg is nézett, de egyetlenegy sem volt megfelelő, mert vagy az alapterülete nem volt elég nagy, vagy túl nagy átalakítást kellett volna elvégezni.

A France 3 azt írja, hogy innentől a két fél különbözőképpen emlékszik a történtekre, mert Cohen azt állítja, az önkormányzat emberei invitálták, hogy a templom épületét is nézze meg, míg a helyi hatóságok szerint a tévés kéredzkedett be az épületbe, amikor meglátta. Amikor másodszor járt a városban, már arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy csakis a templom épülete megfelelő számára. Azzal érvelt, hogy az épületben évente jelenleg maximum ötször van mise, és az átalakítás fellendítené a város életét.

Ennek ellenére az üzlet mégsem köttetik meg, miután az épület tulajdonosa valóban az önkormányzat, de a törvény értelmében a templom kezelője az egyház, pontosabban a chartres-i püspökség, és a templom csakis vallási célokra használható, minden egyéb felhasználás csak akkor törvényes, ha a templomban már semmilyen hitéleti tevékenység nincs.

A chartres-i püspökségnek egyébként az ellen nincs ellenvetése, hogy használaton kívüli templomok más formában nyerjenek új életet, és példaként a Chartres belvárosában álló Szent Hit templomot említik, ahol ma már aukciós ház működik.

A chateauduni templom viszont “működik, húsvéttól mindenszentekig miséznek ott, házasságok köttetnek, ünnepeket ülnek, szeminaristák járnak oda. Nincs tervben a templomépület templom jellegének megszüntetése” – tudatta a chartres-i püspökség, megjegyezve, hogy az önkormányzat csak az utolsó pillanatban értesítette az egyházat, és úgy tárgyalt Cohennel, hogy sem a plébániát, sem a helyi katolikus közösséget nem tájékoztatták.

Cohen erre reagálva közölte, hogy egyáltalán nem áll szándékában ebben az ügyben vitát kirobbantani vagy konfliktust szítani, máshol is tud üzletet nyitni.

Forrás

ElőzőKövetkező

Titkosügynöknek adta ki magát, aztán 26 milliót csalt ki az áldozataitól 2

Titkosügynöknek adta ki magát, aztán 26 milliót csalt ki az áldozataitól

Jogerősen négy év börtönre ítélte a bíróság azt a férfit, aki magas beosztású titkosügynöknek adta ki magát. Így férkőzött áldozatai bizalmába, aztán több mint 26 millió forintot csalt ki tőlük. Az áldozatai között van a saját fia is.

A férfi különböző valótlan okokra hivatkozással nagyobb pénzösszegeket csalt ki emberektől úgy, hogy 2014-től 2017 őszéig fia ismeretségi körét felhasználva gazdag emberek közelébe férkőzött.

Minden esetben magas rangú titkosügynöknek, volt, hogy az Európai Határ- és Partvédelmi Őrség vezetőjének – adta ki magát, és rendszeresen hivatkozott széles körű kapcsolatrendszerére.

A férfi a legtöbbször azt állította, hogy

az édesapja és édesanyja külföldi gyógykezelésére, műtétre kell a pénz, majd édesapja halálát követően a temetési költségekre kért pénzt.

Az egyik gyanútlan férfit magával vitte egy általa irányított fedett akcióba, hogy ezzel győzze meg. Ez persze hazugság volt.

Volt olyan, aki többször is nagyobb összeget adott neki kölcsön, amit azonban soha nem adott meg.

Hat embertől, összesen 26 millió forintot csalt ki.

A saját fiától is többször kért kölcsön. Amikor a fiú már nem adott neki, telefonon kezdte zaklatni: százhetvenszer hívta fel azért, hogy pénzt adjon neki. A férfi az apja ellen zaklatás miatt magánindítványt terjesztett elő.

A csaló lakásában az elfogása után engedély nélkül tartott fegyvert és lőszert találtak.

Forrás

Djokovicot kiűzték az édenkertjéből: a szerb teniszsztárt bírálja a nemzetközi sajtó 2

Djokovicot kiűzték az édenkertjéből: a szerb teniszsztárt bírálja a nemzetközi sajtó

A nemzetközi sajtó egyöntetűen igazságos döntésről írt hétfőn annak kapcsán, hogy a címvédő és világelső szerb Novak Djokovic az ausztrál szövetségi bíróság vasárnapi ítélete értelmében nem indulhatott el az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Anglia:
The Guardian:
“Szomorú hét volt ez a kormány számára, de ez az ítélet is mutatja, hogy az ausztrál bevándorlási törvényeket nemcsak keményen fogalmazták meg, hanem keményen is alkalmazzák.”

Olaszország:
Corriere dello Sport:
“Djokovicnak ennyi volt, máris véget ért az Australian Openje.”

La Repubblica:
“Így ért véget a teleregény a teniszbajnok és az ausztrál kormány között. A bíróság igazat adott a kabinetnek, amely szerint Djokovic oltásellenesként nyílt veszélyt jelent a közösség számára.”

Gazzetta dello Sport:
“DjoKOvicot kiűzték az édenkertjéből. Az Australian Open, amelyet már kilencszer megnyert, már nem a paradicsomot jelenti a szerb számára, ebben az évben biztosan nem, és talán soha többé. Tizenkét valószerűtlen nap után lezárult a jelenkori tenisz- és sporttörténelem egyik legsötétebb és legvitatottabb fejezete.”

Corriere della Sera:
“Djokovic nem felelt meg sok millió rajongó elvárásainak. Minden megpróbáltatást elkerülhetett volna, ha felmutat egy oltási igazolást, ahogy a mezőny 97 százaléka. Fennen hangoztatta, hogy különengedéllyel rendelkezik, és nincs beoltva, ami hatalmas önteltség volt. A szerb sztár örökségéhez az is hozzátartozik majd, hogy el akarta titkolni pozitív tesztjét, és nyilvános eseményen vett részt maszk nélkül.”

Spanyolország:
El Mundo:
“A világelső nem tudott felnőni ehhez a feladathoz. A naponta több ezer emberéletet követelő pandémia kulisszái előtt azt választotta, hogy az illiberális populizmus ikonja lesz, amely összeesküvés-elméleteket hoz az oltások ellen. Ausztrália megnyerte az egészséges emberi értelem játékát, még ha ezért le is kellett mondania a világ legjobb játékosáról. A kormány mindenki számára ismert, hatalmas gazdasági érdekekkel szállt szembe eredményesen.”

La Vanguardia:
A szabályok mindenkire vonatkoznak. Djokovic szembeszállt a világgal, és veszített. Ha továbbra sem oltatja be magát, akkor nehéz év elé néz, mivel így többek között az Egyesült Államokban sem léphet pályára. A wimbledoni részvétele is bonyolulttá válhat, ami komolyan árthat a karrierjének.”

Franciaország:
L’Equipe:
“A melbourne-i szégyen után Djokovicra további bosszúságok várnak, mivel csak nézheti, ahogy a konkurencia utoléri őt.”

Le Figaro:
“Súlyosan károsodott Djokovic amúgy is ingatag imidzse a (jó esetben) hibái és (rossz esetben) hazugságai miatt. Rendkívüli önfejűségről tett tanúbizonyságot, és nem tudta irányítani a kommunikációját. Ez túl sok hiba volt egy eleve megosztó sportolótól.”

Liberation:
“Djokovic karrierje a következő kérdésen múlik: milyen szerepet szán magának ebben a cirkuszban? Az ellenállóét? A bűnbánóét? Meglátjuk a tetteiből, mert mondani aligha fog valamit.”

L’Est Republicain:
“Lehetetlen itt együttérzőnek lenni. Djokovicot megbénította a saját következetlensége, és nevetséges pszichodrámát mutatott be a világ előtt.”

Ausztria:
Kronen Zeitung:
“Djokovic idegőrlő vitát veszített el, amely túlnőtt a címvédő eredeti célján, azaz hogy begyűjtse rekordot jelentő 21. Grand Slam-trófeáját. Az állítólagos különengedély nemcsak az ő hírnevének ártott, hanem az ausztrál kormányénak is.”

Kurier:
“Sok országban nehéz vagy lehetetlen lesz a beutazás az oltatlanok számára. Djokovic pályára léphet a Roland Garroson, de csak ha a francia vezetés nem szigorít a szabályokon. Wimbledon előtt is tíznapos házi karanténba kellene vonulnia.”

Svájc:
Blick:
“A Djokovic körüli perpatvar egyik nyertese Rafael Nadal, aki ráhajthat a Grand Slam-rekordra.”

Lengyelország:
Gazeta Wyborcza:
Miért nem oltatja be magát? Miért hazudik és kertel inkább? Miért dobja ki a kukába az álmát, hogy a világ legnagyobb sportolója legyen?”

Przeglad Sportowy:
“Djokovic nehéz szezon elé néz. Hol léphet majd pályára? Sok múlik azon, hogy miként dönt az oltásról. Persze nem várható, hogy egyszer csak meggondolja magát – bár ez lenne a legegyszerűbb megoldás a problémáira.”

Oroszország:
Kommerszant:
“Djokovic outra ütötte magát. Itt csak politikai megfontolásokról volt szó, az oltásellenes hangok felerősödéséről és egy emberről, aki a pandémia kezdete óta rendszeresen a vakcinák ellen szólal fel. Most már Medvegyev a favorit.”

Csehország:
iSport.cz:
“A teniszben nincs döntetlen, mint ahogy Djokovic és az ausztrál kormány vitájának sincs győztese. Az ausztrálok bármi áron meg akarták mutatni, hogy senki sem élvezhet előnyöket. Djokovic pedig azért vezekel, mert híres emberként folyton a nyilvánosság előtt áll.”

Forrás

politikon.hu Feliratkozás a legfrissebb hírekről és frissítésekről szóló értesítésekre.
LEGKÖZELEBB
ENGEDÉLYEZEM
Share to...