Tordai Csaba mögött kötődik össze Gyurcsány és Bajnai klánja a Soros-hálózattal 24

A városházi machinátor Tordai Csaba mögött kötődik össze Gyurcsány és Bajnai klánja a Soros-hálózattal
A budapesti Városháza gyanús ingatlanügyeinek kivizsgálására létrehozott, A fideszes kezdeményezésre létrehozott bizottság hétfőn hallgatta meg a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatósági elnökét, Karácsony Gergely főtanácsadóját, Tordai Csabát arról, hogy valóban rajta keresztül fut-e át minden, a főpolgármesterre tartozó szerződés, hiszen az egyik Anonymus-videóban ez hangzik el. Tordai a meghallgatásán azt állította, hogy ez badarság. Az elnök-főtanácsadót már régóta tolja maga előtt a baloldal: a főpolgármester figyelmébe maga Bajnai Gordon ajánlotta, aki az egyik Anonymus-hangfelvételen azt is elárulta, hogy valójában két ember vezeti a Városházát, és az egyik Tordai. Bár e tény a tegnapi zavaros előadás után kétségbeejtőnek is nevezhető, a jogász végzettségű főtanácsadó pályafutása mégis kémregénybe illő: neve Gyurcsány Ferenc államtitkáraként, majd a Soros-hálózat ügyvédjeként, a Soros-média megalapítójaként és a Momentum jogi képviselőjeként tűnt fel. Ám a Tutiblog és a PestiSrácok.hu egy régi írása fedte fel: annak idején Tordai Csabának még ifjabb Apró Antallal (igen, azzal az Apróval…) is volt kapcsolata, hiszen cégeik együtt alapították meg a beszédes nevű Civil Support Kft-t. A kft. persze nem valódi civil ügyet segített, hanem anno Bajnai Gordon 2014-es, csúnyán besült miniszterelnök-jelölti kampányának hátterében tűnt fel. (Érdekesség, hogy a minden gyanú alatt álló vállalkozás sok évnyi szunyókálást követően a tavalyi baloldali előválasztásra aktiválta magát.) 2019-ben a fővárosi választók Tarlós István helyett nagy kalandba akartak vágni, ám lassan mindenki számára nyilvánvalóvá válik, hogy valójában csak a hazai és a nemzetközi baloldal régi köreit segítették újra hozzáférni a mézesbödönhöz.

Egy korábbi, a titokzatos Anonymus által nyilvánosságra hozott hangfelvételen Gansperger Gyula nagyvállalkozó azt mondta Tordai Csabáról, hogy

Na most nekem a Gordon azt mondta, hogy ő két embert ajánlott be a Gergőnek. Mert ők nagyon jóban vannak. (…) Két embert ajánlott be neki, a Tordai Csabát és a Kiss Ambrust. (…) A főpolgármester főtanácsadója. Tehát nincs úgymond hivatali tisztsége. De minden olyan szerződés, rendelkezés, tervezet, ami kimegy a főpolgármestertől, azt ő készíti elő és ő vizsgálja meg, hogy működőképes-e. Tehát mielőtt ez kimegy a nyilvánosságra, hogy aláírjon Gergő egy szerződést, azt a Tordai Csaba láttamozza.

Ezt azonban a hétfői vizsgálóbizottsági ülésen tagadta Karácsony főtanácsadója, akiről egy másik Anonymus-hangfelvételen maga Bajnai Gordon is így nyilatkozott:

Ő a Miniszterelnöki Hivatalban jogász volt, amikor én miniszterelnök voltam. Államtitkár volt és ő a kormány teljes jogalkotását, az alkotmányügyektől a (…) Ő egy jogász, de gyakorlatilag két ember üzemelteti a Városházát, ő az egyik.

Bajnai tehát az össze-vissza dadogó emberét úgy írta le, mint egy éles kést a fiókban. Persze lehet, hogy ez egykor így volt, hiszen Tordai évek óta szolgálja hűségesen a tábort: politikai karrierje az SZDSZ-ben kezdődött, majd Demszky Gábor kabinetfőnöke lett. A Gyurcsány-kormányok alatt az Igazságügyi Minisztérium főosztályvezetője volt; 2007-ben a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára lett, ezt a tisztségét a Bajnai-kormány regnálása alatt is megtartotta. Egy 2012-es cikk szerint Tordai akkora ember volt a szocialista kormányok alatt, hogy az is előfordult, hogy ő vezette a kormányülést Gyurcsány távollétében. Mint köztudott, Karácsony Gergely is dolgozott a Miniszterelnöki Hivatalban akkoriban, onnan is ismerhették egymást.

Ám azért különösen érdekes Tordai szerepe a legsötétebb Hagyó–Demszky-korszakot idéző, csírájában lelepleződött mostani városházi kótyavetyében, mert rajta keresztül érthető meg, miként tudott szövetséget kötni egymással a posztbolsevik, szovjet kapcsolati hálóban megerősödött Apró–Gyurcsány-klán a Közép-Európában mindenütt hatalomra törő Soros-hálózattal.

A PestiSrácok.hu évekkel ezelőtt beszámolt arról is, hogy a Bajnai-féle Együtt mozgalom, majd párt megalapításában is részt vett Tordai Csaba. Gyurcsány lebőgése után ennek az alakulatnak lett volna a feladata a baloldal megtisztítása a Schiffer András- és Mesterházy Attila-féle idealistáktól, és új egység megteremtése a feltörekvő, külföldről pénzelt neoliberálisok (vö. Szabó Tímea, Jávor Benedek, Tordai Bence stb.), illetve a padlón lévő szocialista nómenklatúra között. Az eredmény közismert: a bénán, sebtében civilnek maszkírozott Bajnai-kampánycsapat (Soros György és a Norvég Alap bőkezű támogatása ellenére) összeomlott, Bajnai Gordon és az Együtt-vezette baloldali szövetség pedig hatalmasat bukott a 2014-es választáson. (Habár való igaz, néhány csinovnyik azóta is itt kísért közöttünk, például a drogos Juhász Péter és a gumipartizán Gulyás Márton.)

Mindenesetre az Anonymus-videókkal kirobbantott Városháza-botrányból kitűnt: nincs új a nap alatt. A látszólag sokszínű baloldali koalíció alig tartotta meg 2019-ben az alakuló ülést a Fővárosi Önkormányzatban, Budapest vagyonára és kasszájára máris a 2010 előtti garnitúra tette rá a kezét. Amelyben, mint láthatjuk, a haladó nyugati civil társadalmat képviselő liberálisok is jól feltalálták magukat; erre bizonyíték Tordai története. Erről a PestiSrácok.hu korabeli cikkei mellett nemrég az Origo is terjedelmes írást közölt.

Tordai Dobrev Klára nagybátyja mellett is feltűnt

Tordai Csaba annyira beágyazott ember, hogy még az Apró-klán tagjaival is volt kapcsolata. A PestiSrácok.hu blogja, a Tutiblog hat évvel ezelőtt írta meg, hogy az Anonymus-ügyben most zavarosan valló elnök-főtanácsadó anno tulajdonos volt abban a TMC First Tanácsadó Kft.-ben, amelynek másik tulajdonosa a Bajnai-kormány pénzügyminisztere, Oszkó Péter volt. A cég egyébként tagja az Együtt Mozgalom hátterében megalapított Civil Support Nonprofit Kft.-nek, ami elvben társadalmi célú szervezetek fejlesztésén ügyködött a 2012–14-es kampányidőszakban.

Beszédes, hogy a Civil Support Nonprofit Kft. több évnyi álom után éppen tavaly, a baloldali előválasztás hajnalán kelt újra életremint honlapján kiderül, ezzel a magasztos indokkal:

2021 közepén továbbfejlesztettük a Civil Support modelljét és Scale Impact néven, a társadalmi hatás ügynökségeként folytatjuk a munkát.

A mai kor “társadalmi ügynökeitől” még térjünk vissza a Bajnai-féle “civil” miniszterelnöki kampány kezdeteire, a 2012-es év őszére! A besült mesterterv lényege ugyebár az volt, hogy Bajnai civil szervezetek közfelkiáltására vállalja a megméretést Orbán Viktorral. Tordai és – a legutóbb nyíltan Dobrev Klára mellett kampányoló – Oszkó Péter cége másokkal együtt megalapította tehát a Civil Support Nonprofit Kft-t. Az alapítók sorában itt egyértelmű kapcsolódást láthatunk a Tordai Csaba által a közelmúltig nyíltan képviselt Soros-hálózat és a posztbolsevik nómenklatúra között: a cégtárban feltűnik ugyanis ifjabb Apró Antal egyik vállalkozása, a MONTANA Tudásmenedzsment Rendszerintegrátor és Szoftverfejlesztő Kft.

Igen, arról az ifjabb Apró Antalról beszélünk, akinek ugyanilyen névre keresztelt édesapja Dobrev Klára anyjának, Apró Piroskának a testvére, 1989 végéig a kommunista állambiztonsági szolgálat III/II-2. osztályának vezetője volt. Ifjabb Apró és Dobrev közös nagyapja pedig az ’56-os pesti srácokat likvidáló, még több kivégzést követelő legidősebb Apró Antal, Rákosi Mátyás és Kádár János rettegett minisztere. Köztudott, hogy a családi kötelék generációkon át erős maradt, hiszen Apró Piroska a késő Kádár-kor megkerülhetetlen pénzügyese, 1994-től Horn Gyula kormányfő kabinetfőnöke és a rablóprivatizáció emblematikus figurája lett. Lánya, Dobrev Klára pedig Medgyessy Péter kormányfő kabinetfőnökeként dolgozhatott, míg férje, a hatalmat belső puccsal átvevő Gyurcsány Ferenc titkosszolgálati botrányainak egyik kulcsszereplője a középső, azaz a egykori kommunista állambiztonsági vezér Apró Antal lett. Ő a fiával, a legkisebb Apró Antallal “Apró és Társa” néven magánnyomozó irodát is vitt a kétezres években. Az őskomcsik stafétája (részben) 2012-ben hullott a mai harmadik generációra, hiszen a legkisebb Apró ekkor már Tordaival és Oszkóval segíthette a “civil” kampányt. “Egy brancs maguk” – mondta A tanúban a börtönőr… Akit jobban érdekel Dobrev Klára öröksége és az Apró család, olvassa el Mező Gábor történelmi oknyomozó cikkét a PS-en! , vagy ezt a másik, ifjabb Apró Antal rendszerváltás utáni tevékenységét taglaló dolgozatát.

Tízpontos kérdés, hogy az annyi kiváló kampányguru közül miért pont a kőbolsevik kapcsolatrendszerét a harmadik generációnak is ügyesen átmentő Apró-klánnal állt össze Tordai Csaba és Oszkó cége a 2014-es kampány idejére? (Senkit ne tévesszen meg, hogy a témában a PestiSrácok.hu anno sajtópert vesztett; egy ízben sajnos összekevertük a két ifjabb Apró Antalt. A fent leírt kapcsolódás a cégtárban ugyanakkor ma is könnyedén ellenőrizhető.)

Egy baloldal volt és van…

A PestiSrácok.hu blogja, a Tutiblog hat éve is hangsúlyozta: a titkos hálózatok egyik kiemelt területe a média befolyásolása, illetve a médián keresztül a gazdasági élet és a közélet manipulálása. Mint köztudott, Tordai Csaba alapítója és társtulajdonosa volt a Soros György által finanszírozott Átlátszó.hu-nak is, amely rögeszmésen ráfixálódott Orbán Viktorra és családjára. Tordai a tőzsdespekulánshoz való szoros kötődését jól mutatja továbbá, hogy a Bajnai-féle Haza és Haladás Alapítvány kuratóriumi tagja és a Költségvetési Felelősségi Intézetet egyik alapítója is volt, amelyek szintén Soros-érdekeltségek. Ezen felül rendszeres vendége a TASZ és az Open Society Foundation rendezvényeinek. Tordai a 2014-es kudarc után, ügyvédként mindvégig kitartott ezen a vonalon: a külföldön már összeházasodott azonos nemű párok hazai érdekképviseletét látta el, de a Momentum ügyét is vitte 2017-ben, amikor népszavazást kezdeményezett a külföldről finanszírozott civilek átvilágítása ellen. Az SZDSZ-es lelkész-népfelkelő Iványi Gábor egyházát is képviselte jogászként.

Ezek után nem is meglepő, hogy a 2019-es önkormányzati diadal után a budapesti városházán találta meg újra a zsák a foltját:

az ingatlanmutyik, visszaosztott jutalékok és éhes cápák világában lelt egymásra Apró, Dobrev és Gyurcsány klánja Bajnai Gordonnal és a civil világból kinyert, kirakatbábuként funkcionáló politikusokkal, élükön Karácsony Gergellyel. A szivárványos színekben pompázó Városházán egy időre újra “nemzetközivé lett a világ”, és e szétválaszthatatlan baloldali érdekhálózat egységét jól illusztrálja Tordai Csaba egész pályafutása, aki Bajnai Gordon saját, Anonymus által megörökített szavai alapján lényegében az informális főpolgármesteri rangra emelkedhetett föl, függetlenül a választók eredeti akaratától.

Kell még valamit mondanom, Ildikó?

Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu.

Forrás

ElőzőKövetkező

Orbán Viktor: Isten veled, Bajnok! 13

Orbán Viktor: Isten veled, Bajnok!

Orbán Viktor a közösségi oldalán vett búcsút a hétfőn ötvenegy éves korában elhunyt Csollány Szilvesztertől, a 2000-es sydney-i olimpia bajnokától.

A miniszterelnök egy képet mellékelt bejegyzéséhez az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászról.

Csollány Szilveszter 1998-ban Szentpéterváron Európa-bajnok, 2000-ben Sydneyben olimpiai aranyérmes, 2002-ben Debrecenben pedig világbajnok lett gyűrűn.

Forrás, fotó: Facebook

Forrás

Csollányi Szilveszterre emlékeztek Felvidéken is 8

Elhunyt Csollány Szilveszter, a „gyűrűk ura”

Ötvenegy esztendős korában, hétfőn elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász.

A gyűrű egykori kiválósága koronavírus-fertőzés okozta betegség miatt került kórházba december elején. Halálának hírét a Magyar Torna Szövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság jelentette be.

Csollány 1970. április 13-án született Sopronban. A tornával átlagon felüli fizikai képességeinek és tanulékonyságának köszönhetően már ötévesen megismerkedett, Győrben. Amikor követte volna a bátyját, és inkább futballozni akart, az édesanyja és az edzője meggyőzték a folytatásról, és az is sokat számított, hogy már egészen fiatalon voltak sikerélményei a versenyeken.

A fővárosba 1986-ban költözött, az Újpesti Dózsa sportolója lett, három esztendővel később bekerült a felnőtt válogatott keretébe, 1990-ben pedig – a korosztályos versenyek érmei után – első alkalommal állhatott dobogóra a nemzetközi felnőtt mezőnyben, miután harmadik lett az Európa-bajnokságon.

Szókimondó magatartása következtében, a szakvezetőkkel folytatott vitái után 1993-ban eltiltották, és fegyelmi büntetése miatt nem engedték indulni a vb-n, vagyis kizárták a válogatottból. Pedig ekkor már világbajnoki ezüst- és kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes volt, a barcelonai olimpián pedig a hatodik helyen végzett gyűrűn.

Ekkor az Egyesült Államokba költözött, és előbb St. Louisban, majd Sacramentóban fiatalokat oktatott. Nehéz körülmények között dolgozott, közben pedig egyedül, edző nélkül készült az atlantai ötkarikás játékokra. Megváltozott, és fegyelmezett emberként ezüstérmet nyert.

Egy év múlva hazaköltözött, Sydneyben pedig rendkívül tudatosan, magabiztosan versenyzett, és látványos gyakorlata emlékezetes körülmények között olimpiai aranyérmet jelentett számára.

A világversenyeken csak gyűrűn nyert érmeket, ezért manapság már sokan szerspecialistaként emlékeznek rá, pedig akkoriban erre még nem volt lehetőség. Sikertörténete a 2002-es debreceni világbajnokság megnyerésével vált teljessé, így a következő évben egy olimpiai arany- és ezüst-, egy világbajnoki arany- és öt ezüst-, illetve egy Európa-bajnoki arany-, egy ezüst- és négy bronzérem után visszavonult, mert megelégelte a folytonos fogyókúrát, a kemény edzéseket, és már a motivációja is hiányzott, hiszen mindent elért, amit akart.

Versenyzőként a torna száz százalékban kitöltötte az életét, ezért az edzések mellett nem tudott komolyan tanulni, de a civil életben elsősorban nem emiatt szembesült nehézségekkel. Miután 2005-től elkezdte kapni az olimpiai életjáradékot, felvettek egy svájci frank alapú, biztosítással egybekötött hitelt a családi házukra, aminek a törlesztőrészlete az egekbe szökött a 2008-as gazdasági világválság után. Mindez ha nem is tette tönkre, mert nélkülözniük nem kellett, de rendkívül nehézzé vált a megélhetésük.

Előfordult, hogy több különböző állása volt egyszerre. Minden munkát elvállalt, tevékenykedett egy önkormányzat sportosztályán, játszótereket gyártó cégnél, volt újságíró és középiskolában testnevelő, másfél évig pedig egy kocsmában csaposként dolgozott, de így is nehezen éltek meg.

Először 2008-ban foglalkozott gyerekekkel Sopronban, de a kezdeti sikerek és népszerűség után ellehetetlenítették a saját tornaiskoláját. Két évig, 2011 és 2013 között Izlandon egy klubcsapatnál dolgozott, amit szintén nagyon szeretett, ám két év után a felesége honvágya miatt hazatértek. Csollány ezután másfél éven át Sopron és Svájc között ingázott, ahol szintén tornaedzőként dolgozott, ahogyan később Ausztriában is.

Időközben a magyar szövetség segítségével a soproni klubhoz került, ám végül ott sem volt maradása, pedig tevékenységét a szövetségi kapitány is méltatta.

Később főállású édesapaként intézte a négytagú család dolgait, emellett az ELTE szombathelyi központjában heti kétszer külsős torna-szakoktatóként tanította a leendő tornatanárokat arra, hogyan oktassák majd a testnevelést, illetve Sopronban egy táncegyesületben tanított talajakrobatikát.

Forrás

politikon.hu Feliratkozás a legfrissebb hírekről és frissítésekről szóló értesítésekre.
LEGKÖZELEBB
ENGEDÉLYEZEM
Share to...

Ez a weboldal sütiket használ, hogy látogatóinknak a lehető legjobb élményt tudjuk nyújtani. Ha tovább böngészi weboldalunkat, hozzájárul a sütik használatához. A testreszabáshoz kattintson a beállításokra, vagy lépjen tovább az "Elfogadom" gombra kattintva.

WeePie Cookie Allow cookie category settings icon

Sütik beállításai

Az alábbiakban kiválaszthatja, hogy milyen típusú sütiket engedélyez ezen a weboldalon. Kattintson a "Beállítások mentése" gombra a választás alkalmazásához.

OperatívWeboldalunk operatív cookie-kat használ. Ezek a sütik szükségesek ahhoz, hogy weboldalunk működhessen.

AnalitikaiAz analitikai sütik engedélyezése, mely honlapunk elemzését és optimalizálását szolgálja.

Közösségi médiaA közösségi média kiszolgáűlását célzó sütik engedélyezése, hogy harmadik féltől származó tartalmakat, például YouTube és FaceBook tartalmakat jelenítsen meg Önnek.

HirdetésA hirdetések elhelyezésének nyomon követésével kapcsolatos sütik engedélyezése, mely honlapunk elemzését és optimalizálását szolgálja.

EgyébAz összes egyéb, nem analitikai, nem közösségi média- vagy reklámcélú szolgáltatásoktól származó, harmadik féltől származó sütik engedélyezése.

WeePie Cookie Allow close popup modal icon