A kopaszodás a dél-koreai választási kampány slágertémája 16

A kopaszodás a dél-koreai választási kampány slágertémája
A márciusban tartandó dél-koreai választások egyik központi témája lehet a kopasz-kérdés, ami azért is roppant meglepő, mert a világnak azon a felén inkább olyan témák szoktak a figyelem középpontjába kerülni, mint az Észak-Korea jelentette nukleáris fenyegetés mondjuk. Az AP tudósítása alapján ezúttal a korábban tartományi kormányzóként működő Lee Jae-myung a hajhullás problémáját állította kampánya fókuszába, pontosabban azt, hogy állami támogatással venné fel a küzdelmet a kopaszodás ellen.

Ez magyarul annyit tesz, hogy adóforintokból csengetné ki a rászorulóknak a hajbeültetést. Az elsőre furcsa ötletnek tűnő lépés annyiban már biztosan bejött neki, hogy a kopaszodó dél-koreaiak több online közössége is elárasztotta támogató üzenetekkel, ugyanakkor sokan azt olvassák a fejére, hogy ez csak egy olcsó populista ígéret a részéről. Ahhoz, hogy megértsük, miért keltett ekkora visszhangot Lee kampánya, érdemes figyelembe venni azt a tényt, hogy minden ötödik dél-koreait érint a hajhullás problémája.

Forrás

ElőzőKövetkező

Titkosügynöknek adta ki magát, aztán 26 milliót csalt ki az áldozataitól 2

Titkosügynöknek adta ki magát, aztán 26 milliót csalt ki az áldozataitól

Jogerősen négy év börtönre ítélte a bíróság azt a férfit, aki magas beosztású titkosügynöknek adta ki magát. Így férkőzött áldozatai bizalmába, aztán több mint 26 millió forintot csalt ki tőlük. Az áldozatai között van a saját fia is.

A férfi különböző valótlan okokra hivatkozással nagyobb pénzösszegeket csalt ki emberektől úgy, hogy 2014-től 2017 őszéig fia ismeretségi körét felhasználva gazdag emberek közelébe férkőzött.

Minden esetben magas rangú titkosügynöknek, volt, hogy az Európai Határ- és Partvédelmi Őrség vezetőjének – adta ki magát, és rendszeresen hivatkozott széles körű kapcsolatrendszerére.

A férfi a legtöbbször azt állította, hogy

az édesapja és édesanyja külföldi gyógykezelésére, műtétre kell a pénz, majd édesapja halálát követően a temetési költségekre kért pénzt.

Az egyik gyanútlan férfit magával vitte egy általa irányított fedett akcióba, hogy ezzel győzze meg. Ez persze hazugság volt.

Volt olyan, aki többször is nagyobb összeget adott neki kölcsön, amit azonban soha nem adott meg.

Hat embertől, összesen 26 millió forintot csalt ki.

A saját fiától is többször kért kölcsön. Amikor a fiú már nem adott neki, telefonon kezdte zaklatni: százhetvenszer hívta fel azért, hogy pénzt adjon neki. A férfi az apja ellen zaklatás miatt magánindítványt terjesztett elő.

A csaló lakásában az elfogása után engedély nélkül tartott fegyvert és lőszert találtak.

Forrás

Deutsch Tamás: Létező és leküzdhetetlen a kettős mérce az EU-ban 2

Deutsch Tamás: Létező és leküzdhetetlen a kettős mérce az EU-ban

Létező és jelenleg sajnos leküzdhetetlen jelenségnek nevezte a kettős mércét az Európai Unióban (EU) Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő hétfőn egy budapesti rendezvényen.

A Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítványnak A válságok kora – Az Európa Projekt kutatás eredményei 2021-ben című konferenciáján a politikus úgy fogalmazott, hogy

teljes személyes és politikai idiotizmus húzódik meg a kettős mérce mögött.

Deutsch Tamás a kettős mérce példájaként említette, hogy egyesek azzal érvelnek a migráció mellett: az élet a legfontosabb, emberek nem halhatnak meg a Földközi-tengeren. Ugyanezek a véleményformálók azonban egészen másként gondolkodnak az abortuszról: ott mégis van lényegesebb szempont az életnél.

Az EP-képviselő úgy vélekedett, hogy az európai együttműködés felfelé ívelő szakasza a maastrichti szerződéssel véget ért.

Az európai emberek többségének fontos a nemzeti szuverenitás

– emelte ki.A politikus szerint a kettős mérce a mindent maga alá gyűrő európai birodalmi törekvésből fakad.

Az európai néppárti tagság utolsó két-három éve rettenetes volt

– jelentette ki Deutsch Tamás. Véleménye szerint, rossz nézni, hogyan veri szét a birodalmi törekvés a páneurópai tömörülést, miként csinál a nagy közösségből egy közepesnek is csak jóindulattal nevezhető csoportosulást. Deutsch kijelentette, hogy

Ljubljanától nyugatra már nincs is komoly néppárti erő.

Az EP-képviselő hangsúlyozta, hogy az EU jelmondata: “egység a sokféleségben”.

Az egész együttműködés a változatosságból indult ki, ennek tiszteletben tartása nélkül nem lehet Európa értékgazdagságáról beszélni

– vélekedett.
Deutsch Tamás arról is beszélt, hogy a magyar helyreállítási terv alapján 2500 milliárd forint jár Magyarországnak a koronavírus-járvány kárainak enyhítésére.

Az Európai Bizottságnak nincs jogköre arra, hogy befolyásolja az összeg folyósítását

– mondta. Amit Brüsszel Magyarországgal és Lengyelországgal “játszik”, az “nettó zsarolás” , amire a magyar gyerkmekvédelmi törvényt hozzák fel érvként.

Forrás

politikon.hu Feliratkozás a legfrissebb hírekről és frissítésekről szóló értesítésekre.
LEGKÖZELEBB
ENGEDÉLYEZEM
Share to...